Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hadházy mutyizik, repül és a szomszédjaival pereskedik

888.hu

2017.01.13. 09:28

Az LMP társelnöke teljes mértékben tagadja a családja ellen megfogalmazott vádakat, ugyanakkor kész lemondani tisztségébõl, ha mégis bebizonyosodna, hogy édesapjának köze van a földárverezési ügyekhez.
Egyre több a kínos úgy Hadházy körül 

Különböző módokon próbált hozzájutni nyugdíjas szomszédja lakásához Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, aki amúgy a Ripost szerint meglehetősen költséges hobbinak, a repülésnek is hódol. Az ökopárt korrupcióellenes élharcosa egy fogyatékkal élőket foglalkoztató alapítvány munkáját is hátráltatta, és rendszeresen semmibe vesz egy jogerős döntést. 

Utcára kényszerítette volna szomszédját egy szekszárdi lakásért Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós élharcosa – véli az érintett jogi képviselője.

A fogyatékosokat sem kíméli

Hadházy Ákos a másik szomszédjával, a fogyatékkal élőket foglalkoztató Kék Madár Alapítvánnyal sem jön ki. A szervezet Ízlelő családbarát étterem néven vendéglátóhelyet üzemeltet a Bartina utcában, s ezzel olyanok számára biztosít tisztes megélhetést, akik másként alig-alig találnak munkát.

A 2000-es években indult kísérleti program beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért a kuratórium elhatározta: kibővítik a helyet, hogy a korábbi nyolc mellé további hét embert vehessenek fel. A beruházáshoz 2010-ben sikerült pályázati úton pénzt szerezni, de Hadházy és neje minden lehetséges fórumon megtámadta az építési engedélyt – egyebek között elviselhetetlen bűzre hivatkozva. Ezzel három éven át sikeresen akadályozták a munkát, veszélybe sodorták a fogyatékkal élők foglalkoztatását és a bővítésre kapott összeget.

Az LMP-s képviselő korábban egy nagyobb összegért cserébe hajlandó lett volna megszokni az ételszagot. Ezt később mint az épület értékében bekövetkezett értékcsökkenés ellentételezését állította be – írja a Magyar Idők

A Ripost szerdai híradása szerint a környezetre is nagyon ügyelő Hadházy Ákos egy légszennyező luxushobbinak hódol: szabadidejében repül, amiről több képet is megosztott közösségi oldalán.

Dagad a földbotrány

Felajánlotta lemondását az LMP-s Hadházy Ákos arra az esetre, ha bebizonyosodna, hogy családjának bármi köze lenne az állami földekkel kapcsolatos trükközéshez. Több gazda is azt állítja, hogy az LMP társelnökének édesapja vitatható ügyekben vesz részt Tolna megyében – jegyzi meg az MTI. 

Az LMP antikorrupciós szóvivőjének korábbi állításával szemben nem 6,5, hanem több mint 14 hektárnyi földön gazdálkodhat Hadházy Ákos családja – írja az Origo.  Az is kiderült, hogy Hadházy Ákos édesanyja még 2015 végén több mint 150 hektárnyi földterületet akart megszerezni, amire több mint 30 millió forintot fordított. Lapértesülések szerint, Hadházy Ákos édesapja is segédkezett abban, hogy Georg von Twickel, Tolna megyei zöldbáró strómanok segítségével semmizte ki a helyi gazdákat.

Hadházy édesanyját mindhárom árverésen Kurucz Mihály ügyvéd képviselte. Kurucz Mihály más liciteken viszont annak a Gscheidt Mátyásnak volt a jogi képviselője, aki Georg Albert Freiherr von Twickel Tolna megyei zöldbáró egyik jobbkeze, több cégében vezető tisztségviselő.

A földárverések során egyébkéntGscheidt Mátyás közel 223 hektárt nyert el 616 750 000 forint értékben.Von Twickel cégeiben egyébként Hadházy Árpád, az LMP-s antikorrupciós szóvivőjének édesapja is fontos tisztséget tölt be.

Az ellenzéki politikus lejáratásnak tartja az egész ügyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére