Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brexit: az Egyesült Királyság nem marad az EU egységes belsõ piacának tagja

Nagy Gábor

2017.01.17. 13:25

Theresa May szerint az Egyesült Királyság nem maradhat az Európai Unió egységes belsõ piacának tagja, miután kilépett az EU-ból. A brit kormányfõ keddi beszédében kijelentette azonban azt is, hogy London "a lehetõ legnagyobb mértékû hozzáférést" kívánja elérni az uniós belsõ piachoz a brit EU-tagság megszûnése után.
LONDON, 13:26

Theresa May szerint az Egyesült Királyság nem maradhat az Európai Unió egységes belső piacának tagja, miután kilépett az EU-ból. A brit kormányfő keddi beszédében kijelentette azonban azt is, hogy London "a lehető legnagyobb mértékű hozzáférést" kívánja elérni az uniós belső piachoz a brit EU-tagság megszűnése után.

Theresa May beszédében elmondta, Nagy-Britannia a szakítás mellett döntött, s nem teheti azt meg, hogy félig bent maradjon az unióban.

A miniszterelnök szerint a brit EU-tagságról tartott tavalyi népszavazás megmutatta, hogy a választók az Európai Unió tagországaiból érkezők számának szabályozását kívánják, és a brit kormány ennek az igénynek eleget is tesz. Ugyanakkor London új alapokon nyugvó, egyenlő partnerségi megállapodást kötne az Európai Unióval.

A miniszterelnök szerint a brit parlamenté lesz a végső döntés a brit kormány és az Európai Unió közötti kilépési tárgyalások eredményeként megszülető majdani megállapodásról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére