Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Obama az utolsó pillanatban 220 millió dollárt utalt a palesztinoknak

Bokor Gábor

2017.01.24. 19:19

Obamát egy kicsit sem érdekelte, hogy a kongresszus és a republikánusok is ellenezték azt, hogy elutalja a temérdek pénzt a palesztinoknak. Elnöksége utolsó óráiban megtörtént az átutalás. Valószínûleg ez volt regnálásának egyetlen érdemleges lépése.
WASHINGTON, 19:18

Obamát egy kicsit sem érdekelte, hogy a kongresszus és a republikánusok is ellenezték azt, hogy elutalja a temérdek pénzt a palesztinoknak. Elnöksége utolsó óráiban megtörtént az átutalás. Valószínűleg ez volt regnálásának egyetlen érdemleges lépése.

Barack Obama korábbi amerikai elnök hivatali idejének vége felé 220 millió dollárt utalt el a palesztin hatóságoknak annak ellenére, hogy ezt szinte mindenki ellenezte. A Kongresszusban helyt foglaló ellenzék megpróbálta megakadályozni, azonban az elnök lenyomta a javaslatát a testület torkán, így nem volt más választás: ki kellett perkálni az összeget.

Az Express szerint az összeget mindössze pár órával azelőtt utalták el, hogy Donald Trump amerikai elnököt beiktatták volna. A hivatalos adatok szerint az összeget politikai reformok végrehajtására, valamint humanitárius segélyezésre küldték Ciszjordániába és Gázába.

Azonban itt nem állt meg a költekezés, ugyanis a klímaváltozás elleni programokra négymillió dollárt utaltatott el Obama, míg az ENSZ egyes ügynökségeire több mint egymillió dollárt költött el.

A palesztinok támogatása mögött minden jel szerint az állt, hogy minél több borsot törjön az új elnök orra alá és az, hogy a lehető legtöbb embert felbőszítse a Kongresszusban, amely többször is megálljt parancsolt neki a nyolcéves regnálása során.

Ed Royce és Kay Granger azért nem támogatta a palesztinok anyagi támogatását, mert azok kérték felvételüket a nemzetközi szervezetekhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére