Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyanúsan nagy a csend a Jobbik adatgyûjtési akciója körül

Sümeghi Lóránt

2017.01.26. 17:58

A párt utolsó hivatalos közlése szerint november vége óta áll feldolgozás alatt a Jobbik által indított adatgyûjtési akció, azonban újságírói megkeresésre továbbra sem mernek semmilyen részletet elárulni.

A kérdőívek feldolgozása folyamatban van, a feldolgozást követően tájékoztatjuk a sajtó munkatársait – ezt közölte az Origóval a Jobbik sajtóosztálya, miután a párt által kezdeményezett adatgyűjtési akció részletei után érdeklődött a lap. A radikális párt sajtóosztálya egyébként előszeretettel bújik ki a kellemetlen kérdések megválaszolása alól, semmibe véve sajtóosztályi mivoltát. A kérdés csupán annyi lett volna, hogy

  • hány kérdőív érkezett vissza november 30-ig,
  • mi lett a konzultáció pontos végeredménye,
  • és hogy mennyibe került ez a teljes akció?

A Jobbik által indított konzultációról az utolsó hír egyébként november 11-én jelent meg, a párt azóta teljes némaságba borult az akcióval kapcsolatban.

Pedig korábban mind Vona Gábor pártelnök, mind a többi képviselő nagyon fontosnak nevezte az egész konzultációt.

Ráadásul az október 2-i népszavazás miatt el is halasztották azt, hogy semmi se terelje el az emberek figyelmét a konzultációról. A kérdőíveket állítólag még október közepén megkapták az emberek, de azóta semmilyen konkrét számot nem tudni arról, hogy mennyi kérdőívet küldtek vissza a pártközpontba, és mi lett annak a végeredménye.

Egyébiránt érdemes leszögezni, az adatvédelmi hatóság is elkezdte vizsgálni a Jobbik ezzel az üggyel kapcsolatos levélkampányát és adatkezelési gyakorlatát, miután a hivatalhoz beadvány érkezett. Ugyanis ténylegesen nem a párt bonyolítja az adatgyűjtéssel kapcsolatos levelezést, hanem egy friss, ad hoc jelleggel felállított egyesület, mely a Híd a Nemzetért Egyesület nevet viseli Ózdon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére