Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Három miniszter kinevezését akadályozzák a demokraták az USA-ban

888.hu

2017.02.01. 14:58

Amerikai demokrata szenátorok kedden bejelentették, hogy további információkra várva elhalasztják több miniszterjelölt további meghallgatását.
WASHINGTON, 14:58

Amerikai demokrata szenátorok kedden bejelentették, hogy további információkra várva elhalasztják több miniszterjelölt további meghallgatását.

Tom Price, az emberi erőforrások miniszterjelöltje és Steven Mnuchin, a pénzügyi tárca várható vezetője hétfői meghallgatásán a demokrata párti szenátorok már meg sem jelentek, és elnapolták a szavazást az igazságügyi tárca leendő irányítójának, Jeff Sessions alabamai szenátornak a személyét illetően is – adta hírül az MTI.

A szenátorok azzal indokolták a lépést, hogy további információkat kívánnak gyűjteni a miniszterjelöltekről. Amerikai sajtóforrások szerint azonban a bojkottra azután került sor, hogy Donald Trump hétfő este azonnali hatállyal felmentette a bevándorlásról szóló elnöki rendelet jogszerűségét kétségbe vonó Sally Yatest, az igazságügyi tárca ideiglenes vezetőjét, akit még Barack Obama nevezett ki.

Eközben a szenátus megszavazta Elaine Chao jelöltségét, így most már ő a Trump-kormány közlekedési minisztere. A tajpeji születésű Chao George W. Bush kormányzatában munkaügyi miniszteri posztot töltött be, s ő volt az amerikai történelemben az első ázsiai-amerikai nő, aki kormányzati tisztséget viselt. Elaine Chao kinevezését 93:6 arányban hagyták jóvá.

A republikánus többségű szenátusi bizottságok megszavazták és a szenátus plenáris ülése elé bocsátották Rick Perrynek, az energetikai tárca jelöltjének, Ryan Zink belügyminiszter-jelöltnek és Betsy DeVostnak, az oktatási minisztérium várható vezetőjének a kinevezését.

Az amerikai szavazók "emlékezni fognak" arra, hogy a demokrata párti szenátorok bojkottálják több miniszterjelölt további parlamenti meghallgatását – mondta kedden Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője.

Ezt szokásos napi sajtóértekezletén azzal kapcsolatban állapította meg, hogy az amerikai demokrata szenátorok ezen a napon bejelentették: további információkra várva elhalasztják több miniszterjelölt további meghallgatását.

Sean Spicer bejelentette azt is, hogy Donald Trump Mar-a-Lago néven ismert floridai üdülőkomplexuma, amely Palm Beachen van, a "téli Fehér Ház" lesz, azaz szabadsága idején és a hétvégeken az elnök ezt a villaegyüttest használja majd hivatali munkahelyeként is.

A média ezzel kapcsolatosan emlékeztet: a közelmúlt amerikai történelmében nem ismeretlen a "második Fehér Ház". John F. Kennedy elnök "téli Fehér Háza" például szintén a floridai Palm Beachen volt, Harry Truman elnök pedig a szintén floridai Key West egyik korábbi katonai épületét használta téli rezidenciaként, innen is ered az épület neve, vagyis Kis Fehér Ház. Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő közölte, hogy Trump elnök jelöltjét a legfelső bíróságra a demokraták talán nem szeretik majd, de az illető eddigi munkássága mindenképpen alkalmassá teszi őt a magas tisztség betöltésére.

Spicer ugyanígy fogalmazott hétfői sajtóértekezletén a külügyminisztériumban tapasztalható elégedetlenségről is. Akkor arra figyelmeztette a karrierdiplomatákat, hogy vagy elfogadják az új politikát, vagy távozzanak a minisztériumból. Kedden délután mintegy 900 külügyminisztériumi alkalmazott írt alá egy belső feljegyzést, amely bírálja az elnök bevándorlási politikáját. A memorandumot az elégedetlenkedők eljuttatták a minisztérium menedzsmentjéhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére