Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin és Merkel síkra szállt az ukrajnai tûzszünet mellett

888.hu

2017.02.07. 14:58

Az ukrajnai válság megoldásán fáradozó négyhatalmi, úgynevezett normandiai formátumú találkozók felújításáról állapodott meg telefonon kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár, egyben sürgették egy azonnali tûzszünet megkötését.
MOSZKVA, BERLIN, 14:58

Az ukrajnai válság megoldásán fáradozó négyhatalmi, úgynevezett normandiai formátumú találkozók felújításáról állapodott meg telefonon kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár, egyben sürgették egy azonnali tűzszünet megkötését.

A Kreml sajtószolgálata szerint a két vezető megállapodott, hogy fokozzák diplomáciai erőfeszítéseket az ukrajnai válság békés rendezése érdekében. Ennek érdekében az Ukrajna, Németország, Franciaország és Oroszország alkotta normandiai formátum külügyminiszterei és a vezetők tanácsadói hamarosan összeülnek, majd a helyzet megvitatását csúcsszinten folytatják – írja az MTI.

Putyin és Merkel síkra szállt az ukrajnai tűzszünet azonnali helyreállítása, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) különleges megfigyelői küldetésének felújítása érdekében. Megvitatták a Délkelet-Ukrajnában kialakult helyzetet, amely az orosz elnöki sajtószolgálat szerint az ukrán fél provokatív cselekményei miatt vált súlyossá az elmúlt napokban.

A felek súlyos aggodalmuknak adtak hangot a fegyveres szembenállás kiterjedése miatt, amelynek halálos áldozatai vannak, és amelynek következtében komoly károk keletkeztek a polgári infrastruktúrában, lakóépületekben szerte a Donyec-medencében.

A Kreml közleményében kiemelték: Putyin felhívta Merkel figyelmét az EBESZ különleges küldetésének adataira, valamint a kijevi hivatalos képviselők kijelentéseire, amelyek arról tanúskodnak, hogy az ukrán fegyveres erők katonai úton próbálják megváltoztatni a helyzetet a maguk javára a szemben álló feleket elválasztó jelenlegi tűzszüneti vonalnál.

Nyilvánvaló az ukrán hatóságoknak az a törekvése, hogy meghiúsítsák a minszki megállapodások megvalósítását, s a normandiai formátumot használják fel romboló tevékenységük álcázására"

– írta az orosz elnök sajtószolgálata.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére