Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely egyéniben indul 2018-ban

888.hu

2017.02.13. 11:28

A Fidesz-KDNP négy budapesti választókerületben változtathat 2014-es indulói névsorán - tudta meg a Magyar Idõk. Az elnökség három helyen cserélt választókerületi elnököt, õk a kormánypárt indulói lehetnek a 2018-as országgyûlési választáson.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke most fog először egyéni képviselőjelöltként elindulni az országgyűlési választásokon, méghozzá a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben. Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere marad. A kerületben Fónagy, a nemzeti fejlesztési tárca államtitkára 2014-ben közel 47 százalékos eredményt ért el, Bauer Tamás, az MSZP-Együtt-PM-MLP jelöltje 35 százalékot, az LMP pedig tíz százalékot szerzett. A választókerületben 1990 óta még soha nem tudott nyerni a baloldal.

Kádár körzetében Harrach fia indul 

A XIII. kerületben, Kádár János szűkebb pátriájában az MSZP meg tudta tartani a vezető pozícióját, nemcsak a kerületi vezetésben, hanem az országgyűlési választásokon is. A Fidesz-KDNP 2018-ban Harrach Tamást – Harrach Péter KDNP-s frakció­vezető fiát – XIII. kerületi önkormányzati képviselőt állítja majd csatasorba. A baloldal feltehetően ismét Hiszékeny Dezsőt indítja majd a posztért, hacsak Szanyi Tibor nem akar visszatérni Brüsszelből országgyűlési képviselőnek.

Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke, józsefvárosi polgármester lesz a Budapest 6-os választókerület elnöke Vas Imre helyett. 

Budapest összesen 18 választókerületből áll, ebből a baloldal indulói 2014-ben nyolc körzetben tudtak győzni. A Fidesz-KDNP célja, hogy az elveszett budapesti részeket is visszaszerezze a balliberális ellenzéktől – jegyzi meg a Magyar Idők

Lássuk mi várható a szociknál

Veszprémben kíván indulni a 2018-as országgyűlési választásokon Mesterházy Attila, az MSZP politikusa – ezt az ATV Start című műsorában jelentette be. 

A volt szoci elnök eddig a főváros 11. kerületében indult, ám Molnár Gyula jelenlegi pártelnök 2018-ban ott próbál szerencsét, így Mesterházy kénytelen abban a körzetben megmérettetni magát, ahol 2014-ben ellenzéki összefogással Kész Zoltán került be a parlamentbe. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére