Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét bajban vannak az ukránok

888.hu

2017.02.14. 09:58

Rendkívüli állapotot rendelhetnek el az energetikai szektorban.
KIJEV, 10:28

Rendkívüli állapotot rendelhetnek el az energetikai szektorban.

Az ukrán kormány kénytelen lesz rendkívüli helyzetet bevezetni az energiaügy terén, ha a donbászi vasúti blokád tovább folytatódik – közölte Vszevolod Kovalcsuk, az Ukrenergo vezetője.

Hozzátette:

Amennyiben az ukrán tüntetők nem szüntetik meg a Donbászra vezető vasútvonalak blokádját, akkor az ukrán erőművekben antracithiány lép fel."

Az állam jelenleg 824 ezer tonna antracittartalékkal rendelkezik és ez naponta 30 ezer tonnával csökken. Amennyiben nem újulnak meg a donbászi szállítások, akkor a tartalékok 40 napon belül kiürülnek – nyilatkozta a Tass.ru hírportálnak Kovalcsuk.

Igor Naszalik energia- és szénügyi miniszter szavai szerint a rendkívüli energetikai állapot bevezetéséről szóló határozat már készen áll. Az ukrajnai energiaügyben 14 nap múlva már krízishelyzet alakulhat ki.

Az ukrán szélsőségesek Ukrajna és a Donbász közötti vasúti blokáddal azt akarják megakadályozni, hogy a kormány a donbászi felkelőkkel kereskedjen. Bár a vasúti blokád energetikai válságot okozhat az országban, ez már több hete tart. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) eljárást indított a blokád miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére