Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Tóth Dalma

2017.02.15. 19:59

A Fidesz továbbra is a csúcson; a kormány meghosszabbítja a válsághelyzetet; az osztrák külügyminiszter lezárná az uniós határokat a migránsok elõl - olvasd nálunk a nap legfontosabb híreit.
A Fideszt többen támogatják, mint négy évvel ezelőtt

Ha most tartanának országgyűlési választásokat, akkor a Fidesz-KDNP 6 százalékponttal jobb listás eredményt érne el, mint négy évvel ezelőtt a választások napján. Ezzel szemben a korábbi baloldali összefogás pártjai a három évvel ezelőtti szinten állnak, nem növekedtek, a Jobbik pedig jelentősen, 4 százalékponttal gyengült.

A kormány meghosszabbítja a válsághelyzetet

A kormány közel egy éve 2016. március 9-i hatállyal rendelte el Magyarország egész területére a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Mivel a határon naponta 60-80, de alkalmanként 100-150 illegális átlépési kísérlet történik, a kormány azt tervezi, hogy szeptember 7-ig meghosszabbítja a válsághelyzetet. Erre azért van szükség, hogy a rendőri és a katonai erőket továbbra is intenzíven lehessen alkalmazni.

Az osztrák külügyminiszter lezárná az unió határait a menekültek elől

Sebastian Kurz szerint az uniós határvédelmi szervezet megerősítésével csak könnyebbé teszi az EU a migránsok útját, mivel gyorsabban tudnak eljutni Európába. A külügyminiszter úgy véli, ezért mindenkit meg kell állítani az uniós külső határon, aki illegálisan indult el az EU felé, majd el kell látni és vissza kell szállítani őket. Hozzátette, hogy a Görögországban tartózkodó migránsoknak is távozniuk kell, vissza kell utazniuk Törökországba, a hazájukba, vagy biztonságos menekültbefogadó központokba az EU-n kívül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére