Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Húsz migránst találtak a horvát határõrök egy teherautóban

Pörge Béla

2017.02.20. 12:08

Románok segítették a bevándorlókat, akik menekültkérelmet adtak be Horvátországban, de az elbírálás elõtt nyugatra akartak jutni.
ZÁGRÁB, 12:08

Románok segítették a bevándorlókat, akik menekültkérelmet adtak be Horvátországban, de az elbírálás előtt nyugatra akartak jutni.

Húsz illegális bevándorlóra bukkantak határellenőrzés közben a horvát hatóságok a hétvégén egy horvát rendszámú tehergépjárműben Isztriában.

A horvát állampolgárságú sofőr mellett két román állampolgár is utazott a kamionban, a raktérben pedig 18 afgán továbbá egy pakisztáni és egy bangladesi migráns tartózkodott. A 18 migránsból 10 kiskorú volt. A rendőrség megállapította, hogy 18-an közülük már menekültstátust kértek Horvátországban, és nagy valószínűséggel még a kérelmük elbírálása előtt Nyugat-Európába akartak szökni — írja az MTI.

A nagykorú illegális bevándorlók ellen a rendőrség büntetőjogi eljárást indított, mert megsértették a schengeni határokra vonatkozó beutazási szabályokat, de részleteket nem ismertetett a szabályok megsértésének mibenlétéről. Õket visszaküldik a zágrábi és kutinai menekültközpontokba, míg a kiskorúakat a zágrábi és károlyvárosi ifjúsági központokban helyezik el. A horvát és a két román állampolgárt őrizetbe vette a rendőrség.


Az utóbbi mintegy másfél évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal. Tavaly márciusban azonban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. Horvátországban 2015 szeptembere óta csaknem 700 ezer illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba, de az országba belépő migránsok száma azóta a töredékére csökkent.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére