Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék fejlõdnek, újabb migránsellenes csomagot fogadtak el

Tóth Dalma

2017.02.22. 20:28

A német kormány szerdán jóváhagyott egy olyan intézkedéscsomagot, ami felgyorsítja a visszautasított menedékkérõk kitoloncolását és megkönnyíti a biztonsági erõk dolgát. A hatóságoknak egyszerûbb lesz azon migránsok után nyomozni, akik arra várnak, hogy elbírálják a menekültkérelmüket.
BERLIN, 20:28

A német kormány szerdán jóváhagyott egy olyan intézkedéscsomagot, ami felgyorsítja a visszautasított menedékkérők kitoloncolását és megkönnyíti a biztonsági erők dolgát. A hatóságoknak egyszerűbb lesz azon migránsok után nyomozni, akik arra várnak, hogy elbírálják a menekültkérelmüket.

Az új intézkedések megengedik a biztonsági erőknek, hogy ellenőrizzék az újonnan érkező migránsok mobiltelefonjait és számítógépeit, akiknek pedig elutasították a menedékkérelmét, azokat akár 10 napra is őrizetbe vehetik, hogy ne tudjanak elszökni a kitoloncolások előtt.

Enyhítik azokat a szabályokat is, amik a felügyelet alatt álló migránsok megfigyelésére vonatkoznak. A kiutasított migránsoknak a befogadó központokba kell tartózkodniuk, ameddig nem szállítják őket haza – írja a Deutsche Welle.

A számítások szerint Németországban rekordszámú kitoloncolásra fog sor kerülni 2017-ben. Arról azonban még mindig vitatkoznak a német politikusok, hogy melyik ország számít biztonságos zónának. Ez azért fontos,  mert csak azokba az országokba lehet hazaküldeni a migránsokat, amelyeket biztonságosnak nyilvánítanak.

A kitoloncolásokat a tartományoknak kell végrehajtani. Schleswig-Holstein azonban senkit sem küld vissza Afganisztánba május 31-ig. A tartomány belügyminisztere, Stefan Studt azt mondta, hogy Afganisztánban nem garantált az emberek biztonsága és méltósága, ezért nem küldik vissza a migránsokat. Schleswig-Holstein azonban nincs egyedül. Eddig a 16-ból hat tartomány állította le a deportálásokat: Berlin, Alsó-Szászország, Türingia, Schleswig-Holstein, Bréma és Észak-Rajna-Vesztfália.

A lázadó tartományok ellenére, a héten Münchenből már 50 embert küldtek haza Afganisztánba.

A német belügyminiszter, Thomas de Maiziere azt nyilatkozta, hogy reméli a német parlament minél előbb "átalakítja törvényekké az intézkedéscsomagot". Kiemelte, hogy a német migránspolitika mindig is két alapelvre épült: az egyik az, hogy integrálni kell azokat, akiknek segítségre van szükségük, a másik pedig az, hogy  kitoloncolják azokat, akiknek elutasították a menekültkérelmét.

A csomagot több kritika is érte. Az egyik migránspárti szervezet, a Pro Asyl szerint a csomag csak elveszi azoktól a reményt, akik azt hitték, hogy Németországban biztonságra lelhetnek és elbátortalanítja őket.

A legnagyobb ellenzéki párt a Baloldal szintén támadta a tervezetet.

A mobiltelefonok és a számítógépek a magánélet különösen védett részei. A kormány pedig most azt tervezi, hogy feláldozza az alapjogokat a belbiztonság oltárán"

– így kommentálták az intézkedéscsomagot.

Tavaly 25 375 migránst toloncoltak ki Németországból. Ez 2015-höz képest 21,5-os emelkedést jelent.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére