Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban a migránsok kitoloncolása ellen tüntettek

Tóth Dalma

2017.02.23. 14:58

A migránspártiak azért tüntettek, hogy az elutasított menedékkérõket ne szállítsák vissza a származási országukba.
MÜNCHEN, 14:58

A migránspártiak azért tüntettek, hogy az elutasított menedékkérőket ne szállítsák vissza a származási országukba.

Amíg Merkelék egy újabb migránsellenes csomagot fogadtak el, addig német jótékonysági szervezetek és migránspárti csoportok tiltakoztak a müncheni reptéren azért, hogy ne szállítsák haza azt a 18 afgán illegális bevándorlót, akiknek elutasították a menekültkérelmüket. A tiltakozók szerint Afganisztán nem biztonságos ország – írja a Deutsche Welle.

A Tanács a Migránsokért szervezet szóvivője, Jana Weidhasse arra szólította fel Németországot, hogy országszerte állítsa le az Afganisztánba irányuló kitoloncolásokat.

A Frankfurt központú Pro Asyl szervezet szerint Merkelék 15 pontos migránsokra vonatkozó csomagja csak brutálisabbá teszi a kitoloncolásokat.

A Német Ügyvédi Kamara a tervezettel kapcsolatosan úgy fogalmazott, hogy a veszélyes emberek és a potenciális terroristák őrizetbe vétele logikátlan és felesleges.

A német kormány azt javasolja, hogy a közveszélyesként számon tartott és elutasított menedékkérők esetében szélesítsék a legfeljebb hat hónapig tartó, úgynevezett kitoloncolási biztonsági őrizet elrendelésének lehetőségét. Amennyiben a biztonsági őrizet mégsem lehetséges, akkor a lábbilincsnek is nevezett elektronikus nyomkövető jeladó állandó viselésére kell kötelezni ezeket a veszélyes embereket.

Az kamara szerint kivételes körülmények között eddig is lehetőség volt arra, hogy maximum 18 hónapig őrizetben tartsák a migránsokat.

A mannheimi bíróság eddig két ügyben határozott úgy, hogy a migránsokat nem lehet hazaszállítani.

Az egyik esetben egy afgán és török felmenőkkel rendelkező férfi kitoloncolását állították le. A bevándorló 16 éve rendelkezik tartózkodási hellyel Németországban és egy 14 éves mozgássérült fiú apja. A férfi a menekültkérelme elutasítása után fellebbezett a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál, de a szervezet még nem hozta meg a végső döntését.

A másik esetben egy öngyilkosságra hajlamos macedóniai nő hazaszállítására mondott nemet a bíróság. A nőt egy orvosnak kellett volna várnia a reptéren, de a német hatóságok nem jártak el elég alaposan a migráns biztonságát illetően, mivel a macedón hatóságtól kapott válasz csak egy automatikus üzenet volt.

Az Afganisztánba történő kitoloncolásokra eddig hat tartomány mondott nemet a 16-ből. Berlin, Alsó-Szászország, Türingia, Schleswig-Holstein, Bréma és Észak-Rajna-Vesztfália nem szállítja haza az elutasított menedékkérelemmel rendelkező afgán migránsokat. Ezeket a tartományokat baloldali politikusok vezetik, akik nemet mondanak a kormányzó CDU/CSU-nak. Az nézetkülönbségek csak fokozzák a szövetségi és tartományi vezetés közötti konfliktust.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére