Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 40 áldozatot szedett az Aszad-ellenes merénylet

Sümeghi Lóránt

2017.02.25. 15:58

Legalább 42-en meghaltak a szíriai kormányerõk ellenõrzése alatt álló Homsz városban az állambiztonsági és a katonai hírszerzési hivatal ellen elkövetett, összehangolt öngyilkos merényletekben és lõfegyveres támadásokban.
DAMASZKUSZ, 15:58

Legalább 42-en meghaltak a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló Homsz városban az állambiztonsági és a katonai hírszerzési hivatal ellen elkövetett, összehangolt öngyilkos merényletekben és lőfegyveres támadásokban.

Az áldozatok valamennyien biztonsági tisztségviselők.

A két hivatal az ország harmadik legnagyobb városának két központi kerületében van. A két helyszínen három-három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát – egyes források szerint az épületeken belül. Az állami tévé azt jelentette, hogy a robbantások után a merénylők társai lőfegyverekkel támadták az épületeket.

A halottak között van a katonai hírszerzés és az állambiztonsági hivatal homszi parancsnoka is" 

– közölte a homszi kormányzó.

A halottakon kívül sok a sebesült is, de számuk egyelőre nem ismert. Az összehangolt támadás elkövetőjeként az al-Kaida terrorhálózathoz tartozó, Dzsebhat as-Sám nevű szervezet (a korábbi an-Núszra Front) jelentkezett. Ismert, pénteken egy öngyilkos merénylő megölt legalább 60 embert, többségében civileket az észak-szíriai el-Báb város közelében, amely az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet második legfontosabb szíriai fellegvára volt előző napi elfoglalásáig. A merénylő a gépkocsiját robbantotta fel az el-Bábtól nyolc kilométerre északra lévő Szuszian faluban, két olyan épület előtt, amelyekben a lázadók katonai, illetve biztonsági főhadiszállása van. A tett elkövetőjeként az ISIS jelentkezett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére