Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszország lehet az Iszlám Állam következõ célpontja?

Forisek Ádám

2017.02.28. 21:58

Olaszország hírszerzõ ügynöksége figyelmeztetett arra, hogy az iszlamista terrorszervezetnek valószínûsíthetõen Róma lehet a következõ célpontja.
RÓMA, 21:58

Olaszország hírszerző ügynöksége figyelmeztetett arra, hogy az iszlamista terrorszervezetnek valószínűsíthetően Róma lehet a következő célpontja.

Az értesülést az olasz miniszterelnök, Paolo Gentiloni és a hírszerzés feje, Alessandro Pansa hozta nyilvánosságra. Az ügynökség aggodalmait az Iszlám Állam magazinjára, a Dabiq-ra vezeti vissza. Itt került megemlítésre az olasz főváros, valószínűsíthetően nem éppen a helyi látványosságokat ajánlgatva az olvasóknak.

A terrorfenyegetettség azért is magas, mert Olaszországon keresztül rengeteg migráns érkezik Észak-Afrikából, ezt a helyzetet pedig csak súlyosbította az északi határ lezárása, aminek köszönhetően hatalmas embertömeg ragadt a mediterrán országban.

A jelentés szerint a kialakult helyzetért a szabad utazást biztosító schengeni övezet is felelős, hiszen így számos iszlamista és zsoldos rejtőzködhet szabadon az övezet országaiban. Az ügynökség szerint ennek eredménye például a 2015-ös párizsi terrortámadás, valamint Anis Amri tömegbe hajtása is a berlini karácsonyi vásáron, akit Milánóban lőttek le a rendőrök.

Az ügynökség jelentése szerint továbbá figyelembe kell venni a kiskorú muszlim szélsőségeseket is, hiszen ők hosszú távon is kockázatot jelentenek.

A gyermekek szülőföldjeiken rengeteg erőszaknak voltak kitéve, ha ehhez hozzávesszük a kiképzésük alatt kapott erős ideológiai agymosást, egyértelművé válik, hogy hosszú távú veszéllyel van dolgunk.”

Az olasz bíróság már elítélt ebben a hónapban egy marokkói férfit, aki terrortámadást tervezett végrehajtani Rómában, tavaly pedig egy tunéziai migráns toloncoltak ki az országból, ő a pisai ferde toronynál akart terrorista akciót véghez vinni. Ezek alapján úgy tűnik, az olasz hírügynökség figyelmeztetése korántsem megalapozatlan.

(Breitbart)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére