Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: megvédem Amerikát a radikális iszlám terrorizmustól

Kékes Viki

2017.03.01. 06:58

Megtartotta elsõ kongresszusi beszédét az amerikai elnök.
WASHINGTON, 06:58

Donald Trump kedd este mondta el első kongresszusi beszédét. Az elnök ilyenkor a kongresszus két háza előtt számol be a választott politikusoknak és a nemzetnek az ország helyzetéről és várható politikája főbb elemeiről.

Az elnök leszögezte: a polgári jogok tekintetében még van tennivalója az országnak, de az amerikai zsidó közösségi központokat ért fenyegetésekre, a zsidótemetők meggyalázására  és a kansasi lövöldözésre hallható reakciók jelzik az amerikaiak egységesen elítélik a gyűlöletet és a gonoszságot.

Trump ismét megerősítette, hogy megvédi Amerikát a "radikális iszlám terrorizmustól", kormányzata betartatja a bevándorlási törvényt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az amerikai települések biztonságosak legyenek.

Az elnök újfent ígéretet tett a mexikói fal felépítésére is:

nemsokára megkezdődik egy nagy-nagy fal építése a déli határokon."    

Az egészségbiztosításra térve Trump arra szólította fel a kongresszust, hogy helyezze hatályon kívül az ObamaCare néven ismert egészségbiztosítási törvényt, és fogadjon el új egészségbiztosítási rendszert. Hangsúlyozta, hogy az egyéni felelősségvállaláson alapuló új rendszerből nem maradnak ki a ritka betegséggel küszködők, és azok sem, akiknek a biztosítás megkötése előtt már komoly betegségük volt.

Az elnök ígéretet tett az amerikai haderő újjáépítésére is. Kifejtette, hogy az előirányzott, jelentősen megnövelt védelmi költségvetés nem csupán a haderő újjáépítését szolgálja majd, hanem a háborús veteránok körülményeinek és ellátásának javítását is.

Donald Trump megismételte, hogy kormányzata erőteljesen támogatja a NATO-t, de a NATO-partnereknek eleget kell tenniük pénzügyi kötelezettségeiknek. Hozzátette: "nagyon erős és őszinte viták után" a NATO-partnerek kezdik is teljesíteni a kötelezettségeiket. Az amerikai elnök egyértelművé tette, hogy akár a NATO-beli, akár a közel-keleti vagy a csendes-óceáni partnerországokról van szó, azt várja, hogy közvetlen és jelentős szerepet vállaljanak a stratégiai és katonai műveletekben, és fedezzék a költségek rájuk eső részét.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére