Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szydlo: az összes tagállam érdekét egyenlõ mértékben kell figyelembe venni

Forisek Ádám

2017.03.02. 17:28

A lengyel kormányfõ szerint is komolyak a gondok Brüsszelben.
VARSÓ, 17:28

A lengyel kormányfő szerint is komolyak a gondok Brüsszelben.

A lengyel kormányfő bejelentette, hogy visegrádi országok csúcstalálkozóján véglegesített, konkrét javaslatokat tartalmazó nyilatkozatot a március végi római EU-csúcson terjesztik elő. A visegrádi országok miniszterelnökei között teljes volt az egyetértés abban, hogy az Európai Unióban zajló törvényhozói és politikai folyamatok nemzeti és demokratikus jellegét kell elsődlegessé tenni.

Az együttműködés feltételéül a kormányfő az egységes piacot, valamint a belső határellenőrzés nélküli, schengeni övezet integritását nevezte meg a lengyel miniszterelnök.

Nem egyezünk bele az EU-n belüli megosztásokba, mivel az egyenes utat jelent a szétváláshoz"

– szögezte le.

A politikus elmondta, hogy az összes tagállam érdekét egyenlő mértékben kell figyelembe venni, az euróövezetben bekövetkezendő változások pedig nem eredményezhetnek tartós töréseket a közösségen belül.

Az élelmiszerbotránnyal kapcsolatban a kormányfő elmondta, hogy Lengyelország természetesen támogat minden, a tisztességtelen piaci gyakorlat kiküszöbölésére irányuló lépést.

Beata Szydlo kifejtette, hogy a V4-ek létre fognak hozni egy külön ezzel foglalkozó munkacsoportot, s a problémát jövő hétfőn a földművelésügyi miniszterek is megtárgyalják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére