Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nácizó, fasisztázó szocialista politikus ügyében márciusban döntenek

Tóth Dalma

2017.03.07. 08:58

A kommunista rendszer bûneinek nyilvános tagadása miatt Havas Szófia ellen indított nyomozás márciusban ér véget.

A  nyomozás még decemberben kezdődött. A szocialista politikus tavaly október 23-án az orosz állami televízióban nácinak és fasisztának nevezte az '56-os szabadságharc résztvevőit. Szerinte ezek az emberek náci fegyverekkel járták a házakat, ahol kommunistákat és zsidókat kerestek. Ezek nem radikálisok, hanem a legvalódibb fasiszták – hangoztatta.

Többek között az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) is feljelentést tett Havas Szófia ellen. Az IKSZ szerint kimeríti a kommunizmus bűneinek tagadása bűncselekményt az MSZP-s politikus nyilatkozata.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerint Havas Szófia kijelentéseivel nem valósította meg a büntető törvénykönyvben szereplő bűntettet. A Nyomozó Iroda úgy véli, hogy nem történt közösség elleni uszítás, és a szocialista politikus nem tagadta a kommunista rendszer bűneit, szimplán véleményt nyilvánított. Az ügyészség azonban nem értett egyet a rendőrség véleményével, ezért elrendelték a nyomozást Havas Szófia ellen, ami március 28-án ér véget – tudta meg a Magyar Idők.

A hatályos jogszabály alapján három évig terjedő börtönnel büntethető az, aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik.

A nyilatkozat miatt még az MSZP is fegyelmi eljárást kezdeményezett Havas Szófiával szemben. A szocialista politikus könnyen megúszta, nem függesztették fel a párttagságát, csak megrovást kapott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére