Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

BfV: Bármikor sor kerülhet egy iszlamista terrortámadásra Németországban

Tóth Dalma

2017.03.08. 22:58

A német alkotmányvédelmi hivatal szerint bármikor sor kerülhet Németországban egy iszlamista terrortámadásra, ezért továbbra is magas szintû a terrorkészültség.
BERLIN,  22:58

A német alkotmányvédelmi hivatal szerint bármikor sor kerülhet Németországban egy iszlamista terrortámadásra, ezért továbbra is magas szintű a terrorkészültség.

Bármikor sor kerülhet egy iszlamista terrortámadásra"

– írja Hans-Georg Maassen, a német alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnöke szerdai közleményében.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Németországban nőtt az erőszak orientált iszlamisták száma és a jövőben is tovább gyarapodhatnak. A német hírszerzés egyre több erőszakra hajlamos iszlamistát figyel meg. A BfV szerint a radikális iszlamisták 2013-ban még csak 100-an voltak, mára azonban 1600-ra nőtt a számuk.

Az elmúlt években Németország egyre nagyobb prioritásnak örvend az Iszlám Állam terroristái körében – tette hozzá.

A BfV egyre több beérkező hívást kap arról is, hogy terrortámadás van készülőben. A beérkező figyelmeztetések száma hatalmasat ugrott az elmúlt években. Minden egyes esetet külön megvizsgálnak.

A hatóságok akkor kezdtek el még nagyobb hangsúlyt fektetni az németországi szélsőségesekre, miután egy dzsihadista belehajtott az egyik berlini karácsonyi vásárba. A merénylet során 12 ember meghalt és több mint ötvenen megsebesültek. A német kormány értesülései szerint 2015-ben 800 szélsőséges iszlamista utazott Németországból a Közel-Keletre, és mindegyik valamiféle kapcsolatban állt az országban tevékenykedő szélsőséges prédikátorokkal. A német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal szerint 2016-ban 910 szélsőséges iszlamista hagyta el Németországot, hogy Szíriába vagy Irakba utazhasson.

(Deutsche Welle, RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére