Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A dánok minden hájjal megkenik a migránsokat

Forisek Ádám

2017.03.10. 12:28

Az elmúlt négy év alatt a dánok egyre több anyagi támogatást nyújtottak a migránsoknak egy új kutatás szerint.
KOPPENHÁGA, 12:28

Az elmúlt négy év alatt a dánok egyre több anyagi támogatást nyújtottak a migránsoknak egy új kutatás szerint – számol be a The Local.

A kutatást a Dán Vöröskereszt megbízásából készítette a Voxmeter. Az eredmények alapján a dánok 9,4 százaléka állította azt, hogy anyagilag is segítené a migránsokat. 2016-ban még csak 4,5 százalék nyilatkozott így, 2013-ban pedig mindössze 2,3 százalék.

A Ritzau hírügynökségnek adott nyilatkozatában a Dán Vöröskereszt igazgatója úgy vélekedett, hogy a dánok szolidaritása javult, és egyre nyíltabban vállalják a migránsok támogatását, növekedik továbbá azok száma, akik elítélik a segítségnyújtás megtagadását.

Ez azt jelzi, hogy bár sok menekült érkezik az országba, és ezzel a dánok is tisztában vannak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne akarnának segítséget nyújtani.”

– nyilatkozta Ladekarl. Hozzátette, hogy a migránsok támogatása olyan szinten megerősödött, hogy többen még az állatok védelménél is fontosabbnak tartják ezt az ügyet.

A Ritzau értesülése szerint a Dán Vöröskereszt 7,9 millió dán korona (kb. 324 millió forint) adományt gyűjtött 2016-ban Szíria számára, 2013-ban ez még csak 3,5 millió korona volt (kb. 147 millió forint).

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére