Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ezer cukorbeteg élete válhat könnyebbé

Popovics Eszter

2017.03.13. 17:58

Már Magyarországon is elérhetõ az egyik legkorszerûbb mobiltelefon technológián alapuló diabéteszkezelést támogató eszköz.

A Medtronic Hungária Kft. február végén egy zárt körű szakmai tájékoztatón bejelentette, hogy már a magyar cukorbetegek számára is elérhető a korszerű, okostelefon alkalmazással működő Guardian Connect folyamatos glükózmonitorozó rendszer, ami azon cukorbetegek mindennapjait könnyíti meg, akik kénytelenek naponta több alkalommal is inzulininjekciót használni.

A rendszer óriási biztonságérzetet nyújthat a betegnek, mert valós idejű információt ad használójának aktuális cukorértékéről, így akár a váratlan rosszullétek is elkerülhetővé válhatnak. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy a cukorbeteg hozzáférést biztosítson cukoradataihoz, azt akár az orvosával is megoszthatja. Ez a magas szintű kontroll hozzájárulhat ahhoz, hogy a diabétesz hosszú távú szövődményei és azok kockázatai csökkenjenek.

A rendszert használók naponta több alkalommal személyre szabható értesítéseket kaphatnak, ha glükózszintjük az előre beállított szint fölé vagy alá megy. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy a betegek bármikor ellenőrizhessék a cukorszintjüket a mobiltelefonjukon.

Ez az első és egyetlen mobil glükózmonitorozó rendszer személyre szabható értesítésekkel, mellyel a kezeléssel megbízott személyek riasztást kaphatnak a túl magas vagy alacsony glükózértékekről a csatlakoztatott készülékükön. A rendszer naponta automatikusan feltölti az adatokat a CareLink terápiakezelő szoftver adatbázisába, melynek köszönhetően a cukorbeteg és a kezelőorvosa is mentesül a napi adatfeltöltés terhe alól. A szoftver az adatokból könnyen értelmezhető jelentéseket készít a kezelés optimalizálásához.

A rendszer szenzora a vércukorszintet 5 percenként méri, az adatokat az okostelefon alkalmazásba küldi, hogy a cukorbeteg könnyedén ellenőrizhesse azokat. A használó ugyanakkor riasztásokat állíthat be az alkalmazásban, mellyel valós időben értesítéseket kap, ha cukorszintje túl magas, túl alacsony, vagy esetleg rendkívül gyorsan ingadozik. A mobilalkalmazás egyelőre iOS mobiltelefonokon érhető el, de a fejlesztők már dolgoznak az Android verzión is.

(MedicalOnline)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére