Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rekordnagyságú összeg jut a turizmus fejlesztésére

Bokor Gábor

2017.03.14. 23:38

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint a korábbinál is több forrás áll rendelkezésre a kiemelt turisztikai térségek fejlesztésére 2020-ig. A Balatonnál 367 milliárd forint, Sopron és térségében 60 milliárd forint, a Felsõ-Tisza vidékén 100 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések.

Guller Zoltán vezérigazgató szerint számos olyan terület van Magyarországon, melyeknél kiemelt turisztikai térségek létrehozására tesznek javaslatot. Többek között ilyen régió a Dunakanyar is.

A területi operatív programban turisztikai fejlesztésekre a mostani uniós ciklusban 102 milliárd forint jut. Hazánkban a turizmus a bruttó hazai össztermék közel tíz százalékát teszi ki, valamint csaknem 350 ezer embernek ad munkát. Guller szerint minden egyes fejlesztés a térségekben jelentős számú új munkahelyet teremt.

A turisztikai térségek fejlesztésében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a desztináció alapú szemlélet, ami azt jelenti, hogy egyes kiemelt úti célokon élménypontokat alakítanak ki"

– fogalmazott a Turisztikai Ügynökség első embere, aki szerint nem több turistára van szükség, hanem a meglévő turisták több költésére és hosszabb tartózkodására, ezért fejlesztenek újabb attrakciókat, turisztikai látványosságot egy-egy kiemelt helyszínen.

Guller Zoltán szerint a kiemelt térségek egy közös branddel rendelkeznek majd, ahol az ügynökség viszi majd a marketing- és a reklámtevékenységet. A szervezet három nagy attrakciós park létrehozását tervezi, melyek a Balaton, valamint az ország keleti és nyugati országrészén lennének.

A kiemelt térségek saját márkával rendelkeznek majd a tervek szerint, ahol a turisztikai ügynökség térségi szervezete fogja majd össze a marketing és reklámtevékenységet.

17 milliárd forint áll rendelkezésre a Balatoni fejlesztésre, a legjobb ötletet fogjuk megvalósítani, ami hosszú távon fenntartható. Már megvalósítás előtt áll számos fejlesztés a Balatonnál, 56 strand idén nyárra megújul, egy strandon átlagosan 20-60 millió forintot fordítunk a szolgáltatások színvonalának emelésére"

– mondta a vezető, aki szerint a hosszú távú tervek között szerepel az is, hogy csak elektromos motorral felszerelt hajók közlekedhessenek a tavon.

(Figyelő)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére