Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2017.03.14. 19:59

Orbán Viktor köszöntötte a határon túli magyarokat; Magyarország nem megszegi, hanem betartja a nemzetközi elõírásokat; egy svéd miniszter tárt karokkal várja a vissza a terroristákat. A nap legfontosabb hírei a 888-on.
Orbán Viktor köszöntötte a határon túli magyarokat

 Március 15-e alkalmából a miniszterelnök levelében köszöntőt intézett a határon túli magyarsághoz. A kormányfő köszöntőjében azt írja: hét esztendővel ezelőtt ismét lehetőséget kaptunk arra, hogy újraalkossuk és megszilárdítsuk a magyar nemzet egységének fundamentumát. Az elmúlt években olyan erős és stabil anyaországot építettünk, amely segíteni tudja a Kárpát-medencei magyarság szülőföldön való boldogulását. "169 évvel ezelőtt ez a nap ébresztett rá bennünket arra, hogy azon az ösvényen, amely az egész nemzet felemeléséhez vezet, csak egy szívvel és egy akarattal juthatunk előre"- áll a miniszterelnök köszöntőjében.

Szijjártó: Magyarország nem megszegi, hanem betartja a nemzetközi előírásokat

Magyarországra csak a törvényeket betartva lehet bejönni, és ezzel az ország nem megszegi, hanem betartja a nemzetközi előírásokat - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden. Szijjártó Péter kijelentésével egy interjúra reagált, amelyet Nils Muiznieks az Európa Tanács emberi jogi biztosa adott a TV24 lett kereskedelmi csatornának hétfőn Strasbourgban. Az interjú címe: A menekültek őrizetbe vétele Magyarországon - megsérti az emberi jogokat. A miniszter kiemelte: Nils Muiznieks évek óta valótlanságokat állít Magyarországról, "megszoktuk, nem szereti Magyarországot". Õ olyan emberi jogi biztos, akit mindenkinek az emberi jogai érdekelnek, csak a magyarok jogai nem érdeklik a legkevésbé sem" - fogalmazott.

Egy svéd miniszter tárt karokkal várja a vissza a terroristákat

Alice Bah Kuhnke svéd kulturális miniszter szerint a skandináv országnak vissza kell fogadnia és integrálnia kell azokat az embereket, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak, és onnan tértek vissza az északi országba. A gambiai édesapával rendelkező politikus szerint azért kell visszafogadni Svédországba az ISIS egykori harcosait, mert az ország képes visszaintegrálni őket a társadalomba, hála a kiépített szociális rendszernek. Kuhnke elmondta, hogy háromszáz olyan honfitársáról tudnak a hatóságok, akik elhagyták Svédországot azért, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak és a soraiban harcoljanak a dzsihád nevében. Körülbelül a felük azonban már vissza is tért az országba. A miniszter kirohanása után egész Svédország felbolydult, többen élesen kritizálták a politikust, mondván nem lehet olyat mondani, hogy minden terroristát visszavár egy ország.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére