Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2017.03.15. 07:59

Tisztelet a bátraknak! Ünnepeljük együtt március 15-ét! Fontos még: Hollandia választ és Trump embere találkozott a palesztin elnökkel. A nap legfontosabb hírei a 888-on.

Kellemes, békés és boldog forradalmat mindenkinek! Találkozzunk március 15-énl! Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulójának ünnepi programjai: reggel 8-tól fél 1-ig Szent Korona látogatás az Országházban, aztán 9 órától Magyarország nemzeti zászlajának felvonása és tiszteletadás a nemzet főterén, a Kossuth téren. 10:30-tól díszünnepség a Nemzeti Múzeumnál. Köszöntőt mond Tarlós István főpolgármester és ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. 10 órától egészen este hatig családi programok várják az érdeklődőket a Budai Várban: huszártábor, táncház, vásári forgatag, térzene.

Hollandia választ

Március 15-én tartják a parlamenti választásokat Hollandiában. A politikai elemzők a Geert Wilders-féle bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) megerősödésére számítanak, amely azonban minden bizonnyal továbbra is ellenzékben fog maradni. A március 15-i parlamenti választásokon 28 párt indul, amelyekre 13 millió választásra jogosult állampolgár adhatja le a szavazatát. A nyugat-európai ország mintegy 17 milliós lakosságának körülbelül 5 százaléka muszlim. A szavazófülkék reggel fél 8-tól nyitnak és egészen este 9-ig lehet majd szavazni. Végleges eredmény várhatóan csütörtök hajnalban lesz. A nemrég fellángolt török-holland konfliktus kapóra jött a jelenlegi miniszterelnöknek, ezért állt bele pár nappal a választás előtt. Ezzel növelte az előnyét Wildersék kárára.

Trump embere találkozott a palesztin elnökkel

Jason Greenblatt, Donald Trump amerikai elnök közel-keleti különmegbízottja kedden első ízben folytatott megbeszélést Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, hogy eloszlassa azokat az aggodalmakat, melyek szerint az új washingtoni kormány az elődjénél nagyobb szimpátiával viseltetik Izrael irányában. Greenblatt és Abbász tárgyalásaira Rámalláhban, a palesztin kormányzat székhelyén került sor, egy nappal azután, hogy az amerikai diplomata hosszas találkozót tartott Jeruzsálemben Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel. Az amerikai főkonzulátus közleménye szerint a felek megerősítették a Palesztin Hatóság és az Egyesült Államok elkötelezettségét amellett, hogy elősegítsék egy valódi és tartós béke létrejöttét Izrael és a palesztinok között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére