Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Levélbomba robbant az IMF párizsi épületében

888.hu

2017.03.16. 13:48

Szerdán a német pénzügyminisztériumba érkezett egy levélbomba, amelyet a szigorú biztonsági ellenõrzések miatt sikerült idõben felfedezni és hatástalanítani. A franciák nem voltak ilyen szerencsések.
PÁRIZS, 13:48

Szerdán a német pénzügyminisztériumba érkezett egy levélbomba, amelyet a szigorú biztonsági ellenőrzések miatt sikerült időben felfedezni és hatástalanítani. A franciák nem voltak ilyen szerencsések.

Egy levélbomba robbant fel a Nemzetközi Valutaalap (IMF) épületében, miután egy ott dolgozó felbontott egy levélküldeményt. Egy ember megsérült – írja az RT.

Sajtóértesülések szerint az IMF épülete nem szenvedett károkat. A francia BFM TV szerint a rendőrség még mindig helyszínel a délelőtt történt támadás után.

A rendőrség szűkszavú közleményében megerősítette, hogy megsérült egy ember, miután felnyitott egy gyanús csomagot.

Franciaországban továbbra is szükségállapot van érvényben, amely már két éve tart. Először a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni terrortámadás után vezette be Francios Hollande a különleges intézkedéseket, majd az azután történt terrorcselekmények miatt többször is meghosszabbították.

Mint megírtuk, tegnap szintén levélbombát küldtek a német pénzügyminisztériumnak. Akkor a biztonsági átvilágításon fennakadt a csomag, amelyről a minisztérium röntgenberendezése kimutatta, hogy drótok vannak benne. A csomagot ezután megsemmisítették, mint kiderült, levélbombát tartalmazott.

Az akció mögött a görög szélsőbaloldali anarchista szervezet, a Synomosía Pyrínon Tis Fotiás (SPF) áll, amely korábban is előszeretettel küldözgetett levélbombákat. 2010-ben, Athénban, 9 külföldi állam nagykövetsége kapott levélbombát. Ezek közül több fel is robbant. Az SPF vállalta a felelősséget a szerdai küldeményért is. Elképzelhető, hogy ezt a csomagot is ők küldték.

Alább egy szemtanú videóján az látszik, ahogy egy rendőrkutyát visznek be az IMF épületébe.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére