Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Földi: egy láthatatlan hadsereg nyomul be Olaszországba

Bertha László

2017.03.21. 10:02

Érthetetlen, hogy miért nem védekeznek az olaszok, ha tudják, hogy dzsihadisták érkeznek az országba. Ezzel egy láthatatlan hadsereget engednek magukra - jelentette ki Földi László.

A titkosszolgálati szakértő az M1 műsorában elmondta, hogy kevés az esélye annak, hogy az EU-csúcs közeledtével a megerősített biztonság mellett „történhetne valami” a helyszínen. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy ugyanabban az időpontban, ám valahol máshol kísérelnek meg terrorcselekményt, ahol jóval gyengébb a védelem.

Földi László hangsúlyozta, hogy az ellenség láthatatlan. Nagy részüket ugyan ismerik a hatóságok, ám mégsem tudtak ellenük védekezni, mert nem voltak tisztában azzal, mire készülnek. A béke törvénye ugyanis az ártatlanság vélelméből indul ki. Így hiába tudjuk valakiről, hogy dzsihadista, amíg nem követ el valamit, nem lehet ellene tenni semmit – mondta a szakértő.

Földi szerint a másik probléma az, hogy Európa, pontosabban a NATO magára hagyta Olaszországot. Az olasz parti őrség pedig önmagában gyenge ahhoz, hogy az illegális bevándorlást megállítsa. Ráadásul a védelemnek nem Európa partvonalánál kellene kezdődnie, hanem Észak-Afrika partjainál. Amikor már átjön a tömeg, a védelem sokkal nehezebb – jelentette ki.

A szakértő úgy véli, a térségben mindenkivel tárgyalni kellene, aki megoldásra törekszik. Azt pedig nem szabad megengedni, hogy elinduljanak a csónakok. Ez egy katonai, hadászati kérdés, megoldható, a technika megvan hozzá, politikai elhatározás kell.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére