Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Brüsszel le akar számolni a tagállamokkal és bevándorlókat akar beengedni

Nagy Gábor

2017.03.25. 09:28

Egyre népszerûbb a magyar álláspont az illegális bevándorlással kapcsolatban, de a brüsszeli küzdelem folytatódik - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Távirati Irodával.

A tárcavezető emlékeztetett arról, honnan indult a magyar álláspont a migránskrízis kapcsán. Az akkori osztrák kancellár például:

fasizmussal vádolta Magyarországot pusztán azért, mert megvédtük magunkat az illegális bevándorlással szemben. [...] Halkan teszem hozzá, néhány héttel később már az osztrákok is kerítést építettek 'szárnyas kapukkal'"

Szijjártó szerint ma már azonban más a helyzet. A közelmúltban a német és az olasz belügyminiszter is arról beszélt, hogy nem Európában, hanem Afrikában kell felállítani menekülttáborokat, és még a svéd miniszterelnök is az EU külső határainak megvédését hangsúlyozta.

A tárcavezető szerint tehát a magyar álláspont egyre népszerűbb – és mindezt úgy, hogy "mi nem változtattunk az álláspontunkon, vagy talán úgy pontosabb, nem nekünk kellett változtatnunk az álláspontunkon".

Szijjártó kitért rá: "a brüsszeli küzdelem folytatódik", nem felejtjük el, hogy az Európai Bizottság alelnöke Magyarországgal és Lengyelországgal akar vitatkozni az európai értékekről.

Brüsszel célt tévesztett, Brüsszel a tagállamokat le akarja győzni, és az illegális bevándorlókat beengedni"

– mondta a miniszter, aki szerint ez teljesen elfogadhatatlan.

A magyar törvények egyértelműek, Magyarországra senki sem jöhet be, amíg a kérelmét el nem bírálták, amíg megfelelően át nem világították.

Szijjártó Péter úgy látja, Brüsszelben sokan elszakadtak a valóságtól, elszakadtak a hétköznapoktól, "és sajnos elszakadtak azoktól az emberektől is, akiket képviselniük kellene." Lehet elvont vitákat folytatni az egysebességes meg a többsebességes Európáról, de ez nem vezet sehová. Szijjártó szerint a helyes irányt kellene megtalálni, "aztán ötös sebességbe kapcsolni."

A tárcavezető kiemelte:

A helyes irány az, ha a józan ész talajára állunk, befejezzük a képmutatást, az álszenteskedést, a politikailag korrektnek nevezett beszédet, a kihívásokat nevükön nevezzük, őszintén és érthetően beszélünk az emberekhez és valódi válaszokat adunk a kihívásokra.

Szijjártó emlékeztetett: mi a római szerződés aláírásának 60. évfordulóját ünnepeljük, a terroristák a brüsszeli merényletek egyéves évfordulóját "ünneplik" a maguk barbár, embertelen módján, öldökléssel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére