Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: minden nemzetnek gondoskodnia kell saját biztonságáról és jólétérõl

Nagy Gábor

2017.03.25. 12:58

Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétérõl - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Rómában, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetõi aláírták az EU közös jövõjérõl szóló nyilatkozatot.

A nagy kihívásokra csak saját magunktól remélhetünk megoldást, az alapvető munkákat mindenkinek otthon kell elvégeznie – szögezte le a kormányfő nyilatkozatában.

Ha biztonságos Magyarországot akarunk, csak magunkra számíthatunk, nekünk kell biztonságossá tenni"

– fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette: "ha azt akarjuk, hogy gazdaságilag fejlődjünk, nekünk kell többet és jól dolgoznunk, versenyképesnek lennünk".

A miniszterelnök kiemelte: a gazdaság építéséhez is mindenkire szükség van, mindenkinek jut munka. Ám mindezeket "nem fogják helyettünk elvégezni, nem változtat rajta semmilyen ünnepi deklaráció".

A nyilatkozattal kapcsolatban Orbán elmondta: a tagországok vezetői "messziről indultak", és a végül elfogadott dokumentum "csak nyomokban hasonlít" ahhoz, amelyet először megvitattak. Az általa előterjesztett magyar javaslatok közül több visszaköszön a szövegben. "A magyar emberek érdeke szempontjából ez egy jó dokumentum."

A római nyilatkozat az Európai Unió elődszervezeteit alapító szerződések megkötésének hatvanadik évfordulójához időzítve született, és egyedül Nagy-Britannia nem írta alá, amelynek miniszterelnöke várhatóan napokon belül elindítja az unió elhagyását célzó folyamatot.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére