Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így bánna el a migrációval az Európai Néppárt

Forisek Ádám

2017.03.26. 16:20

Az Európai Néppárt (EPP) a migrációs válsággal kapcsolatban azt szorgalmazza, hogy valamennyi menedékkérõ az Európai Unión kívül - származási országában, vagy az unió határain kívül felállítandó menekültközpontokban - várja meg kérelme elbírálását.
BUKAREST, 16:20

Az Európai Néppárt (EPP) a migrációs válsággal kapcsolatban azt szorgalmazza, hogy valamennyi menedékkérő az Európai Unión kívül – származási országában, vagy az unió határain kívül felállítandó menekültközpontokban – várja meg kérelme elbírálását.

Ezt a román News.ro hírügynökség tudta meg Siegfried Muresantól, az EPP szóvivőjétől. Álláspontja szerint jelenleg bárki beléphet az Európai Unióba, elég csak azt mondani, hogy hazájában politikai üldöztetésnek van kitéve. Menedékkérelmének elbírálása viszont hónapokat vesz igénybe.

Aztán ha kiderül, hogy mégsem jogosult a menedékre, uniós pénzen kell visszaszállítani származási országába, miután szintén az uniós adófizetők pénzén töltött több hónapot Európában. Ennek véget akarunk vetni"

– vélekedett a szóvivő. Álláspontja szerint a migrációs válság megoldása érdekében az uniónak segítenie kell a közel-keleti és észak-afrikai származási, illetve tranzitországokat.

Az EPP ugyanakkor azt is fontosnak tartja, hogy az Európába érkezett illegális bevándorlók mielőbb visszatérjenek származási országukba, a menedékkérelmeket pedig ezentúl csak az EU-n kívül lehessen beterjeszteni. Muresan azt mondta, tisztában vannak azzal, hogy a származási országok egy részében –például Szíriában – katonai konfliktus van, ezért az EU-nak olyan menekülttáborokat kell építenie ezekben az országokban, vagy az unió határán kívül, amelyekben a bajba jutottak biztonságos zónákban terjeszthetik be menedékkérelmüket.

Arra a kérdésre, hogy milyen eséllyel kerülhetnek be az uniós jogrendbe az európai jobbközép pártokat tömörítő szervezet által felvázolt politikai törekvések, a szóvivő azt felelte: mivel az EPP határozatainak elfogadásában a pártcsalád valamennyi tagpártja, minden néppárti állam- és kormányfő, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság (EB) elnöke is részt vesz, ezért elvárható, hogy az EB a jogszabály-tervezetet kidolgozásakor az EPP javaslatait is figyelembe fogja venni.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére