Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez az, amit nem kapsz meg a San Siróban

Pörge Béla

2017.04.03. 10:28

Meccsbeszámolók a három nyolcason! A hétrõl hétre jelentkezõ, megújult meccsrejárós sorozatunk idei, nyolcadik része.

Kisebb megszakítás után ismét egy Magyar Kupra meccsre néztem ki, most Budafokra, ahová a Sopron látogatott.

A BMTE komoly tradíciókkal rendelkező csapat, a III. Kerület után a legeredményesebb budai együttes, és jelenleg jó esélye van rá, hogy a legmagasabb osztályban játszó budai csapat legyen, hiszen a Budafok vezeti az NB III Közép csoportját.

A soproni foci ismertebb, jelenleg a másodosztályban vitézkedik az együttes, de a városnak korábban volt kupagyőztes csapata is. Most az SVSE meccsén voltam, az egy évtizeddel ezelőtti sikercsapat, a Matáv Sopron viszont megszűnt, a Soproni Vasutas pedig nem annak a jogutódja, hiszen már akkor is létezett (hasonló a helyzet amúgy a Dunaferr és a mostani Dunaújváros esetében is).

A budafoki sporttelep kiesik a városból, a Promontor utca felső részén helyezkedik el, a Balatoni út és a Nagytétényi út között.

Kiegyenlített játék folyt a pályán, körülbelül 1000 néző előtt. A csapatokat két olyan "edzőpápa" irányította, mint Supka Attila és Prukner László.

Az első félóra végén tizenegyesből szerzett vezetést a Sopron, a korábbi kispesti játékos, Kapacina Valér értékesítette a büntetőt. Õszintén szólva kicsit szánalmasnak tűnt, ahogy a nagyjából 50 vendég szurkoló külön rigmust írt Kapacinára.

Az első félidőt azért töltöttük a napos oldalon, mert a büfé így volt közel. Első körben 505 forintért Igazi Csíkit ittunk, aztán a szünetben csapolt Drehert, 385-ért. A belépés ingyenes volt egyébként. A közelben nem kerestünk kocsmát, a meccs után a Budafoki elágazás nevű villamosmegállóban ittunk egy remek helyen, de nyilván van annál közelebbi kocsma a pályához.

A második félidőben egészen elképesztő jelenetek zajlottak le a főlelátón. Nagyjából 10-15 ultra pirózni kezdett, valaki be is dobott a pálya szélére valamit.

Ezután szabadultak el az indulatok, kialakult egy komolyabb szóváltás és egy kisebb dulakodás is pár ultra és a biztonságiak között.

Végül a probléma megoldódott, de közben zseniális beszólások hangzottak el:

vedd le a mellényt, vedd le! Hazafelé megb888lak!"

Mi a baj, mi a baj, mi a baj?"

— utóbbi természetesen elég provokatív hangnemben. A biztonsági személyzet tagja amúgy levette a mellényt, de szerencsére tovább nem fajult el a buli.

Közben a Sopron szerzett még egy gólt, az utolsó percben pedig két korábbi NB I-es játékos összehozta a szépítést, Csizmadia beadását Pölöskey fejelte a kapuba.

1—2 lett a vége, a Sopron ezzel szinte már a legjobb négy között van, otthon csak nem kapnak ki két góllal (vagy 3—2-re) a harmadosztályú Budafoktól.

Szerda délután volt a meccs, nagyjából ezren voltak kint, három gól is esett, és a hangulat sem volt rossz, bár majdnem elfajultak a dolgok. Ezért érdemes kijárni meccsre, a március végi remek időben nehéz lett volna ettől jobb szórakozást elképzelni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére