Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin kõkeményen leszámolhat az elkövetõkkel

Nagy Gábor

2017.04.03. 17:58

Metrórobbanás rázta meg Szentpétervárt hétfõ délután, amelyben többen meghaltak és nagyon sokan - orosz állampolgárok mellett amerikaiak és britek is - megsérültek. A városban háromnapos gyásznapot rendeltek el.Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ a merénylet kapcsán a köztévének nyilatkozott.
SZENTPÉTERVÁR, 17:58

Metrórobbanás rázta meg Szentpétervárt hétfő délután, amelyben többen meghaltak és nagyon sokan – orosz állampolgárok mellett amerikaiak és britek is – megsérültek. A városban háromnapos gyásznapot rendeltek el. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a merénylet kapcsán a köztévének nyilatkozott.

Nógrádi leszögezte egyelőre még nem lehet tudni, valóban terrortámadás történt-e.

A szakértő kifejtette, az utóbbi napokban Oroszország több városában is – beleértve Moszkvát és Szentpétervárt – tömeges tüntetések voltak az önálló rendszerrel szemben, melynek következtében több ezer embert letartóztattak. Így nem tartja kizártnak, hogy a merényletet a tüntetések hívei követhették el.

Nógrádi szerint a metrórobbantás jelzésértékű lehet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, aki a támadás időpontjában épp a fehérorosz elnökkel, Grigorjevics Lukasenkóval tárgyalt.

A szakértő ugyanakkor felcsillantotta azt is, hogy a Szovjetunió bomlásakor a déli területeken olyan köztársaságok jöttek létre, ahol máig is muzulmánok élnek és ahol az orosz-muzulmán szembenállás rendkívül látványos.

Ennek kapcsán Nógrádi György nem tartja kizártnak, hogy a hét éve Moszkvában történt metrórobbanás és a mostani szentpétervári robbanás is egyfajta válaszreakció lehet, hogy az oroszok az elmúlt hetekben kőkeményen léptek fel az Iszlám Állam ellen.

Nógrádi szerint, bármely forgatókönyv szerint is alakult a merénylet, kőkemény leszámolás várható az elkövetőkkel. Mint mondta, a metró egész területe be van kamerázva, így a felvétek ellenőrzése után minden adatot meg fognak kapni arról, hogy kik voltak a környéken és kik menekültek el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére