Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2035-re a muszlimok lesznek többségben

Kékes Viki

2017.04.06. 20:58

A muzulmán lesz a leggyorsabban növekvõ vallási csoport a következõ évtizedekben.
WASHINGTON, 20:58

A Pew Research Center friss tanulmánya szerint 2035-re a muszlim vallásúak lesznek többségben a világon.

A kutatás szerint eddig a kereszténység volt a legnagyobb vallási csoport 2.3 milliárd emberrel, míg a muzulmán hitűek a második helyen álltak 1.8 milliárd hívővel. Csakhogy a muszlim vallás a leggyorsabban növekvő vallási csoport lesz a következő évtizedekben.

Míg a keresztény vallásúak száma alig-alig nőtt az elmúlt években, addig a muszlim vallású családba született csecsemők száma 31 százalékkal nőtt 2010 és 2015 között.

A fordulat oka részben az, hogy a keresztény népesség öregszik. Európában a következő években a halálesetek száma meghaladja majd a születésekét. Csak Németországban mintegy 1.4 millióval több keresztény halt meg, mint amennyi 2010 és 2015 között született. Eközben a muszlim népesség fiatal és magas a termékenységi rátája, azaz sok gyerek születik a családokba.

Eközben a vallási csoporthoz nem tartozók száma folyamatosan csökkenni fog, 2010 és 2015 között már csak a világ népességének 10 százaléka tartozott ebbe a csoportba. 2060-ra ez tovább fog csökkenni, míg minden 10 újszülöttből 7 muszlim vagy keresztény vallású családba születik majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére