Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker eldöntötte: még több migránst kell küldeni Ausztriába

Kékes Viki

2017.04.07. 11:28

Jean-Claude Juncker nem engedélyezi, hogy Ausztria kivonja magát a kötelezõ áttelepítési program alól.
BRÜSSZEL, 11:28

Jean-Claude Juncker nem engedélyezi, hogy Ausztria kivonja magát a kötelező áttelepítési program alól. Az Európai Bizottság elnöke úgy döntött, hogy nyugati szomszédunknak még több migránst kell befogadnia, akár akarja, akár nem – írja az Express.

Juncker annak ellenére döntött így, hogy Ausztria 2015-ben körülbelül 90 ezer migránst fogadott be és mentességet is kapott a kötelező kvótarendszer alól. Ez azonban most lejárt és

Brüsszel most újabb 2000 migráns befogadására akarja kényszeríteni az országot.

Márciusban Christian Kern nyíltan és egyenesen kijelentette, hogy bármennyire is erőlteti az Európai Unió, Ausztria nem akar migránsokat befogadni az áttelepítési program keretein belül. Az osztrák kancellár levelet írt az Európai Bizottságnak, amiben kérte, hogy mentesítsék hazáját a migránsok befogadása alól, hiszen Ausztria már teljesítette a kötelességét, bőven kivette a részét a migránsválság megoldásából. A levélre most válaszolt a bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, aki elutasította az osztrák kérést:

Ausztria jogilag köteles részt venni az Unió áttelepítési programjában, és én személy szerint arra számítok, hogy teljesíti is a kötelezettségét."

Juncker szerint a helyzet 2015 óta megváltozott. Felidézte, hogy megerősítették a külső határok védelmét, lezárták a balkáni útvonalat, és a Törökországgal aláírt megállapodásnak köszönhetően kézben tartják a migránsválságot. Mindennek köszönhetően az Európába érkező migránsok száma csökkent, de Olaszország és Görögország még mindig nagy terhet cipel és segítségre szorul a válság kezelésében.

Az áthelyezés a szolidaritás és a felelősség kifejezése, amelyhez szükség van a tagállamok aktív részvételére. Nem lenne jó jel, ha nem helyeznék át a tervezett létszámú migránst Olaszországból és Görögországból"

– írta.

2017 januárja és márciusa között körülbelül 26 000 migráns érte el Európa partjait a német DPA hírügynökség szerint.

Juncker azzal fejezte be az osztrák kancellárnak írt levelét, hogy "elvárja, hogy Ausztria teljesítse a kötelezettségét", és elindítja a migránsok áthelyezésének folyamatát mind Olaszországból, mind Görögországból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére