Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz életet menthetett meg Stockholmban ez a férfi

Forisek Ádám

2017.04.09. 19:28

Miután észrevette az iszlamista által ellopott teherautót, saját jármûjével elvágta a merénylõ útvonalát a biztonsági õrként dolgozó Santiago Cueva. Ezzel valószínûleg több száz életet sikerült megmentenie.
STOCKHOLM, 19:28

Miután észrevette az iszlamista által ellopott teherautót, saját járműjével elvágta a merénylő útvonalát a biztonsági őrként dolgozó Santiago Cueva. Ezzel valószínűleg több száz életet sikerült megmentenie.

A biztonsági őr a Daily Mailnek elmondta, hogy a támadás pillanatában azt hitte, a terrorista célpontja a svéd parlament lehetett, amely mindössze 500 méterre helyezkedett el attól az épülettől, ahová a teherautó végül becsapódott.

Azt éreztem, hogy a teherautó Drottninggatan utcán fog egyenesen továbbhaladni a Parlament irányába”

– mondta Cueva. 

A biztonsági őr szem- és fültanúja volt annak is, ahogy a jármű sorra üti el a járókelőket. Lélekjelenlétének köszönhetően döntött úgy, hogy elvágja a terrorista útját.

Nem féltem, csak arra koncentráltam, hogy megvédjem az embereket, ezért egyenesen a teherautó útjába álltam”

– fogalmazott a hős biztonsági őr. Tettének köszönhetően, a terrorista elvesztette uralmát a lopott teherautó fölött, és egy áruház épületébe csapódott. A nem mindennapi jelenet után Cueva kiugrott járművéből, hogy a sebesülteknek segíthessen.

Több biztonsági őrrel is úgy döntöttünk, hogy el kell vinni a helyszínről az embereket, méghozzá minél hamarabb. Nem tudhattuk ugyanis, hogy van-e pokolgép a teherautóban”

– mesélte az őr, akit jelenleg hősként ünnepelnek a svéd fővárosban, családja és barátai is támogatják. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére