Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így veszik palira a migránsok az osztrákokat

Forisek Ádám

2017.04.10. 16:58

Mintegy ezer, Ausztriába érkezõ migráns adott meg hamis adatot az életkoráról. Apróságnak tûnhet, de az osztrák kormánynak hárommillió eurós többletköltséget jelentett a gyanús esetek kiszûrése.
BÉCS, 16:58

Mintegy ezer, Ausztriába érkező migráns adott meg hamis adatot az életkoráról. Apróságnak tűnhet, de az osztrák kormánynak hárommillió eurós többletköltséget jelentett a gyanús esetek kiszűrése.

Korábban is érkeztek már hírek arról, hogy a migránsok hogyan ügyeskednek az osztrákoknál. Nyugati szomszédunk szociális rendszerére is óriási terhet rónak a bevándorlók.

Az MTI az osztrák Kurier című lapra hivatkozva most arról számol be, hogy a migránsok nagy része hogyan ad meg hamis adatokat:

A menekültek szempontjából teljesen érthető, hogy kiskorúnak akarják kiadni magukat, hiszen őket nem küldik vissza abba az országba, ahol először az unió területére léptek”

A kiskorúakat továbbá nem tömegszállásokon, hanem lakóközösségben helyezik el, külön ellátással. Amennyiben a kiskorú megkapta a menekültstátuszt, Ausztriába hozhatja családját.

A tavalyi évben több mint 42 ezer menedékkérelem érkezett az osztrák hatóságokhoz. Ezek közül mintegy négyezer kísérő nélkül érkező kiskorúé volt, a hatóságok azonban 2300 esetben kételkedtek abban, hogy a migránsok valóban 18 év alattiak-e. 920 esetben be is igazolódott gyanújuk.

Az osztrák lap azt is megemlíti, hogy a kormeghatározó vizsgálat törvényileg szabályozott, az államnak minden egyes ilyen vizsgálat 870 euróba (kb. 270.000 forint) kerül.

Jelenlegi törvények szerint nem jár jogi következményekkel az, ha a migráns hazudik az életkoráról, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) azonban szorgalmazza azt a lépést, hogy a hamis adatok szolgáltatása esetén is kitoloncolhassák a menekülteket az országból. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére