Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lebukott a zalai autósmaffia

Pörge Béla

2017.04.13. 09:19

Több száz autót hoztak be külföldrõl hamis rendszámokkal, de ennek már vége!

Több mint kétszáz esetben használt fel hamis próbarendszámokat és iratokat autók külföldi behozatalához az a zalai társaság, amelynek öt tagja ellen Zalaegerszegen emeltek vádat — tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A négy férfi és egy nő több éve foglalkozott gépkocsik adásvételével, külföldről rendszeresen hoztak be Magyarországra rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett gépjárműveket.

A társaság tagjai 2014 és 2016 között ismeretlenektől Budapesten több esetben is próbarendszámokat és a hozzájuk tartozó ideiglenes forgalmi engedélyt, illetve indítási naplót vásároltak több százezer forintért. Ahhoz, hogy a P betűs rendszámok jogszerű használatát igazolhassák, hamis munkaszerződéseket is kötöttek, mintha azoknak a cégeknek az alkalmazottai lennének, amelyek eredetileg jogszerűen váltották ki a próbarendszámokat.

Az indítási naplók szerint az öt vádlott két év alatt 230 esetben használta jogtalanul a rendszámtáblákat és a hozzájuk kapcsolódó okmányokat. Az Ausztriában vásárolt kocsikra szerelték fel a táblákat, illetve Zala megyén és az országhatáron belül is sok esetben használták a meghamisított hatósági jelzéseket.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség az üzletszerűen, rendszeres haszonszerzésre törekedve elkövetett bűncselekmények miatt egyedi azonosítójellel való visszaélés bűntettével vádolta meg az öt embert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére