Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Asszad szerint hazugság a szíriai vegyi támadás

Bokor Gábor

2017.04.13. 20:28

A szíriai elnök az AFP-nek adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint koholmány az április eleji szíriai vegyi támadás.
DAMASZKUSZ, 20:28

A szíriai elnök az AFP-nek adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint koholmány az április eleji szíriai vegyi támadás.

A Hán Sejkún-i állítólagos vegyifegyver-támadás száz százalékig kitaláció. Az a benyomásunk, hogy a nyugati hatalmak, különösen az Egyesült Államok tettestársa a terroristáknak"

– fogalmazott a szíriai elnök.

A nyugati sajtó egyöntetűen azt állítja, hogy Asszad és serege vonható felelősségre azért, mert nyolcvanhét ember vesztette életét április elején, amikor a lázadók területeire dobtak le vegyi töltetet. A politikus szerint azok a videók, melyek a sérült és/vagy halott embereket mutatják, egyszerű hamisítványok.

A szíriai kormányerők az utóbbi években amúgy sem használtak vegyi fegyvereket. A Pentagon összejátszik a terroristákkal és az egész ügyet csak kitalálták"

– mondta Asszad.

A térségben aktív szerepet vállaló orosz hadsereg szerint szó sincs vegyi támadásról, mivel szerintük annyi történt, hogy egy légicsapás a lázadók kezén lévő vegyi tározót ért.

Az eset után a Szíria közelében horgonyzó amerikai hadihajókról 59 Tomahawk rakétát lőttek ki a közel-keleti országra. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön találkozik Walid Muallem szír külügyminiszterrel, hogy tisztázzák a történteket. A 2011 tavaszán kirobbant polgárháborúban eddig 320 ezer ember vesztette életét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére