Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb információk derülhetnek ki a Teréz körúti robbantásról

Bokor Gábor

2017.04.20. 06:28

Ismét vallomást tehet a két rendõrt súlyosan megsebesítõ férfi.

A Központi Nyomozó Főügyészség további három hónapig tartaná előzetes letartóztatásban azt a P. Lászlót, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly szeptemberben bombát robbantott a Teréz körúton. Az ügyész szerint továbbra is igen nagy annak a valószínűsége, hogy a merénylő szabadlábra helyezése esetén elszökik vagy megismétli a korábban elkövetett bűnt.

A 24 éves P. László tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőrre, amelynek hölgytagját életveszélyesen, férfitagját súlyosan megsebesítette.

A támadót végül október 19-én kapták el a TEK-esek Keszthelyen.

Miután megmutatták a gyanúsítottnak a bizonyítékokat, P. László február 18-án végül beismerő vallomást tett, majd további két napon át válaszolt a nyomozók kérdéseire, azonban utána elnémult.

P. Lászlót csak néhány napja szállították az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetből, ahová azért vitték be megfigyelésre, mert egyre agresszívabban viselkedett. Mostanra azonban visszakerült a Kozma utcai börtönbe – írja a Magyar Idők.

A mai tárgyaláson akár vallomást is tehet a robbantó, ahol feltárhatja azokat a részleteket, melyre még nem sikerült rájönniük a nyomozóknak. Hosszú idő után végre kiderülhet, miért is támadt a két rendőrre pokolgépével tavaly ősszel.

P. László a nyilvánosság elől elzártan élt, egészen a robbantásig. Amikor megvásárolta a másik településen lévő présházat, egy csapásra önálló lett, és be akarta bizonyítani, hogy ő is valaki. A napi politikai közbeszédre építve be akarta mutatni, hogy a migránsok pusztítani akarnak, és hogy biztosan értesüljön tettéről és a személyéről a közvélemény, a rendőrök elleni támadást a népszavazás előtti hétvégére időzítette. Elérte a célját, hiszen reflektorfénybe került"

– mondta a lapnak korábban Bilkei Pál, kriminálpszichológus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére