Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A rasszista diszkrimináció tehet a terrorizmusról"

Forisek Ádám

2017.04.22. 11:58

A csütörtök éjjel, Champs-Elysees-en történt lövöldözésre reagált Philippe Poutou, a francia elnökválasztás szélsõbaloldali jelöltje. Bár ne tette volna.
PÁRIZS, 11:58

A csütörtök éjjel, Champs-Elysees-en történt lövöldözésre reagált Philippe Poutou, a francia elnökválasztás szélsőbaloldali jelöltje. Bár ne tette volna.

Mint ismeretes, csütörtök éjjel lövöldözés történt Párizs legnépszerűbb részében, a támadás során egy rendőr meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült. Végül a támadót is lelőtték, akit azóta azonosítottak, az Iszlám Állam harcosa volt.

Poutou véleménye szerint azonban a terrortámadás okait még csak véletlenül sem a mecsetek és a migránstáborok környékén kell keresni:

A francia állam által szított konfliktus a felelős, ami a külvárosokban tapasztalható igazságtalanságot és diszkriminációt tartja fent.”

- osztotta meg "értékes" gondolatait Poutou, aki szerint az állami „rasszizmus” az, ami miatt a migránsok radikalizálódnak. Tehát még csak véletlenül sem a dzsihadistát terheli a felelősség, hanem a kirekesztő környezetét. 

Philippe Poutou az Új Antikapitalista Párt (NPA) vezetője, amely marxista és anarchista szólamokkal operál. A 2012-es választáson Poutou a szavazatok 1,15 százalékát szerezte meg. A militáns baloldali jelölt jelenleg egy autógyárban dolgozik szerelőként.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére