Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszelnek egyre nagyobb szelet kell Magyarországból

Forisek Ádám

2017.04.23. 16:28

Brüsszel a magyar adópolitikára is rászáll, ezzel a magyar gazdaságpolitika eddig elért eredményeit, ezen keresztül pedig a magyar családokat, valamint gazdasági szereplõket is veszélyeztetve.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Tuzson Bence úgy fogalmazott, már nem csak a kormány migrációs, hanem adópolitikája is szemet szúrt Brüsszelnek, ezért a nemzeti konzultációs ívek kitöltésére kérnek mindenkit, akiknek fontos az adócsökkentési politika megőrzése.

Magyarország politikája csak akkor lehet sikeres, ha mögötte ott állnak a magyar emberek is"

– fogalmazott.

Kiemelte, Magyarország 2010 óta a saját útját járja a gazdaságpolitika területén, ennek köszönhetően egyre inkább erősödik pénzügyileg és gazdaságilag is, amit jórészt az adócsökkentés révén érhetett el.

Magyarország ugyanis 2010 óta sorozatosan csökkentette az adókat - mondta Tuzson Bence, példaként említve, hogy 32 százalékról 15 százalékra mérséklődött a személyi jövedelemadó, emellett bevezették, majd folyamatosan bővítették a családi adókedvezményeket, a társasági adó pedig 19 százalékról 9 százalékra csökkent.

Az államtitkár szerint Magyarországon emellett egyre többen dolgoznak, miközben a minimálbér és a reálbérek is jelentősen emelkedtek.

A kormány emellett a családoknak is csökkentette a forgalmi adót, így például a lakások, a legfontosabb élelmiszerek és az internet áfája is mérséklődött.

Tuzson Bence hangsúlyozta, mindennek köszönhetően Magyarországon a gazdaság, a foglalkoztatottság és a bérek is növekedtek, ugyanakkor mindez veszélybe kerülhet, ha Magyarország elveszti azt a lehetőségét, hogy önmaga határozza meg az adópolitikáját.

Brüsszel ugyanis bele kíván szólni a magyar adópolitikába, ami biztosan nem a magyar emberek és vállalkozások érdekeit szolgálná, hiszen Brüsszel általában a multik javára szokott dönteni - mondta az államtitkár.

Tuzson Bence elmondta, a kormány korábban azért vezette be a bank- és reklámadókat, valamint más nagy nyereségű szektorok különadóit, hogy a bankok és a nagyvállalatok is kivegyék részüket az adózásból.

Hozzátette, amennyiben Brüsszel megszüntetné Magyarország ezen döntési lehetőségét, akkor az adópolitika a multik érdekét szolgálná.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére