Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Epic fail: egy SZDSZ-es politikust nem engedtek be Kanadába

888.hu

2017.04.25. 08:28

Kanada eddig sem bánt kesztyûs kézzel a bevándorlókkal, de az eszdéeszes "politikus" akkora sallert kapott, hogy a fal adta a másikat.

Mohácsi Viktória, egykori SZDSZ-es politikus kénytelen volt elmenekülni a fasizálódott Magyarországról, hiszen a bukott szocialista kormányok regnálása után elszegényedett és komoly anyagi gondokkal küzdött. A 2011-ben kivándorolt "emberjogvédőre" azonban nem volt szüksége Kanadának, így hiába kért politikai menedékjogot, nem kapta azt meg.

A roma származású politikust is meglepte a kanadai intolerancia, így egyelőre tanácstalan – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek.

A lap megjegyzi, hogy Mohácsi távozásának pontos okával kapcsolatban egy ideig csak találgatások láttak napvilágot. Mohácsi 2012 végén a CBC kanadai közszolgálati televízióban szólalt meg először, és meglepő magyarázatot adott döntésére. Azt állította, hogy azért kért menedékjogot Kanadában, mert Magyarországon életveszélyes fenyegetéseket kapott, miután kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy lassan halad a 2008-ban és 2009-ben elkövetett romagyilkosságok felderítése.

Mohácsi szerint a Gyurcsány-kormány úgy döntött, eltitkolja a gyilkosságokkal kapcsolatos információkat, 80 évre titkosították azokat. Ugyanis „egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal”. Mohácsi is ezen a szűrőn akadhatott fenn.

A kanadai kormány emigrációs kuratóriuma több ízben álmenedékkérőknek minősítette azokat a roma családokat, amelynek tagjai több mint két éven át egy torontói templom alagsorában húzták meg magukat.

Marian Cozma gyilkosát is védte Mohácsi

Mohácsit sokan kritizálták a roma származásúak védelmében tett átgondolatlan nyilatkozatai miatt, melyek több alkalommal visszaütöttek, amikor a védett személyről kiderült, hogy bűnelkövető. Marian Cozma kézilabda-játékos roma elkövetők általi meggyilkolása után úgy nyilatkozott a televízió műsorában, hogy bizonyára provokálta őket. Magyarády Péter, Cozma csapatának elnöke cáfolta, hogy Cozma vagy társai rasszista kijelentéseket tettek volna a támadás előtt. Mohácsi később elnézést kért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére