Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kéz a kézben jár a migráció és az antiszemitizmus

Forisek Ádám

2017.04.25. 22:28

Egy hétfõn közzétett jelentés szerint a németországi zsidóság aggódik az egyre erõsödõ antiszemitizmustól, ami fõként a migránsok körében elterjedt.
BERLIN, 22:28

Egy hétfőn közzétett jelentés szerint a németországi zsidóság aggódik az egyre erősödő antiszemitizmustól, ami főként a migránsok körében elterjedt.

Korábban már cikkeztünk arról, hogy miképpen is viszonyulnak a migránsok a toleranciához. Akkor még csak egy gimnáziumban történt esetről volt szó, ám sajnos azt mutatja a példa, igazunk volt: a migrációval együtt jár az antiszemitizmus erősödése.

A kutatást végző csoport szerint a németországi zsidóság szinte mindennapos gyűlölködésnek van kitéve az országban, és ezt a jelenséget már nem pusztán szélsőjobboldali csoportok gerjesztik.

A 2016-os jelentésben a zsidó származásúaktól és vallásúaktól azt kérdezték, kiktől tapasztaltak szóbeli, valamint fizikai bántalmazást. Válaszaik szerint a legtöbb ilyen támadást a muszlimok követik el, megelőzve ezzel a szélsőjobboldali vagy szélsőbaloldali támadásokat – írja a Breitbart.

Németországban egy 200 000-es zsidó közösség él, ennél csak Franciaországban és Nagy-Britanniában magasabb a zsidóság létszáma Európában.

Éppen ezért jelenthet óriási problémát rájuk nézve, hogy az ország 2015 óta több, mint egy millió migránst fogadott be Szíriából, Irakból és Afganisztánból.

A jelentés szerint a zsidóság növekvő félelmét a fizikai támadások mellett elsősorban a közösségi médiában tapasztalható gyűlöletbeszéd és antiszemita uszítás táplálja.

A dokumentum egy antiszemitizmussal foglalkozó ombudsman kijelölését javasolja, ezen kívül indítványozza, hogy a problémával országos szinten is foglalkozzanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére