Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyibe kerülhet egy szavazat Zuglóban

888.hu

2017.05.01. 09:28

Április 23-án vasárnap önkormányzati választást tartottak Zuglóban. Várnai László, Civil Zugló Egyesület elnöke szerint az egyik szavazókörben csalás történt. A Magyar Idõk egy hangfelvételt is meghallgatott, amelybõl megtudhatták, hogy mennyibe is kerül egy zuglói szavazat.

Várnai László a Civil Zugló Egyesület elnöke a Figyelőnek nyilatkozva jelentette ki, hogy a választást elcsalták. Várnai szerint ez lehet a magyarázat arra, hogy az egyik körzetben a DK-MSZP-Párbeszéd jelöltje sokkal több szavazatot kapott – írta a Magyar Idők. Az egyesület a Párbeszéddel indított közös jelöltet, Drevenka Monika személyében.

Várnai elmondta, hogy a 14. körzetről van szó. Az itt élők többsége szociálisan hátrányos helyzetű, akik közüzemi és lakásbérleti tartozásaik miatt is kiszolgáltatottak. A CivilZugló elnöke arra is rávilágított, hogy az összes szavazókörben nagyjából 40-50 szavazattal szerzett többet a DK–MSZP–Párbeszéd jelöltje, Bitskey Bence, mint a Fidesz–KDNP-s Somodi Zoltán József. A 14-esben több, mint négyszer ennyit, 214 szavazatot kapott – a Fidesz itt 53 voksot szerzett.

A Magyar Idők újságírója által is meghallgatott hangfelvétel szerint ez nem véletlen.

a szomszédasszonyom ajánlotta, hogy 3000 forintért menjek el szavazni, túrót és sonkát osztottak…”

– hallható a szalagon.

Várnai a felvétel birtokában a helyi választási bizottsághoz fordult, hogy az állapítsa meg a jogszabálysértés tényét és semmisítse meg a 14. szavazókör eredményét. A testület szerint az ügy a rendőrségre tartozik, és elutasították Várnai kérését.

A CivilZugló elnöke kedden feljelentést tesz és a hangfelvételt is nyilvánosságra fogja hozni.

Tóth Csaba visszautasítja Várnai László vádjait. Az MSZP zuglói elnöke szerint a hangfelvétel nem bizonyít semmit, szereplői, készítésének helye, ideje nem azonosítható. A szocialista politikus jogi lépéseket helyezett kilátásba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére