Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin és Trump külön is találkoznak majd a hamburgi G20-csúcson

Horváth József György

2017.05.02. 21:55

Vlagyimir Putyin és Donald Trump amerikai elnök egyetértett egy személyes találkozó megszervezésében a G20-csoport júliusi hamburgi csúcstalálkozóján - közölte kedd este a Kreml sajtószolgálata.
WASHINGTON, 21:55

Vlagyimir Putyin és Donald Trump amerikai elnök egyetértett egy személyes találkozó megszervezésében a G20-csoport júliusi hamburgi csúcstalálkozóján - közölte kedd este a Kreml sajtószolgálata.

A két vezető kedden telefonon beszélt egymással. Ez volt az első ismertté vált kapcsolatfelvétel közöttük a Szíria elleni amerikai robotrepülőgép-csapás óta.

Vlagyimir Putyin és Donald Trump állást foglalt a telefonon történő kapcsolattartás folytatása, valamint amellett, hogy megszervezzék személyes találkozójukat a "nagy húszak" július 7-8-án megtartandó hamburgi csúcstalálkozójához kapcsolódóan"

– állt a közleményben.

Putyin és Trump mindeddig még nem találkozott.

A két elnök értekezett egy sor aktuális kérdésről. Megvitatták, miként működjék együtt a két ország a nemzetközi porondon, hangsúlyt fektetve Oroszország és az Egyesült Államok lépéseire a terrorizmus elleni harcban, különös tekintettel a szíriai válságra. Putyin és Trump megállapodott az orosz és az amerikai külügyminiszter közötti párbeszéd élénkítéséről a szíriai tűzszünet megerősítése és ellenőrizhetősége érdekében.

A cél a valós rendezési folyamat feltételeinek megteremtése Szíriában"

– állt a dokumentumban. Az orosz és az amerikai diplomácia vezetője tájékoztatni fogja az elnököket az ügyben elért haladásról.

Putyin a Koreai-félszigeten kialakult veszélyes helyzet részletes megvitatása után önmérsékletre és a feszültség szintjének csökkentésére szólított fel. A felek a Kreml közleménye szerint megállapodtak, hogy együtt fognak működni a probléma átfogó, diplomáciai úton történő rendezése érdekében.

Az eszmecserét az orosz elnöki hivatal sajtószolgálata gyakorlatiasnak és építő jellegűnek minősítette.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére