Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A korábbi magyar javaslat lehet a nyerõ az EU menekültpolitikájában

888.hu

2017.05.08. 10:31

A líbiai ENSZ-tábort finanszírozó olasz javaslatot a magyar kormány már több mint egy éve felvetette - mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Szemtõl Szemben vasárnapi mûsorában.

Vasárnap az MTI számolt be róla, hogy Olaszország tízmillió euróval támogatná egy líbiai ENSZ-menekülttábor létrehozását.

Az ötletet a magyar kormány már jó egy évvel ezelőtt felvetette, akkor azonban senki nem figyelt ránk, Brüsszel azóta inkább újabb milliós tömeget engedett Európára, és azokkal harcolt, akik nem akartak idegeneket befogadni.

Kovács István kifejtette, hogy a Líbiában tervezett ENSZ-tábornak az lenne a célja, hogy az Európai Unión kívül regisztrálják a menedékkérőket, és kiszűrjék azokat, akik nem jogosultak a menekültstátuszra. Az új olasz javaslatot a magyar kormány már több mint egy éve letette az asztalra, de akkor nagyon elutasító nyilatkozatok érkeztek ezzel kapcsolatban. Most úgy néz ki, hogy erre mégis van lehetőség – mondta.

Egyre többen ismerik el, hogy ezt a problémát csak úgy lehet orvosolni, ha nem engedjük be az unió területére a migránsokat, mert láthatjuk, hogy a kitoloncolás nagyon problémás.

Egyébként már több olyan terrorista is követett el bűncselekményt, akiket a terrorcselekményeik előtt több hónappal ki akartak toloncolni, csak a hatóságok nem találták meg őket.

Ha az EU a kitoloncolás mellett döntene, az akkor se lenne egyszerű a felmerülő óriási költségek miatt.

Kovács szerint a megoldás az lehetne, hogy olyan országokkal kell megállapodásokat kötnie az Európai Uniónak, amelyek képesek felfogni az emberáradatot. Ebbe az irányba mutatott már korábban a török megállapodás is. Törökországban stabil politikai helyzet van, de Líbia és a többi észak-afrikai országban sok helyen nincs érdemi tárgyalópartner.

Az EU-nak erőt kellene demonstrálni, gátat kellene szabnia a migrációs nyomásnak. A meglátása szerint nem békefenntartó, hanem béketeremtő erőkre lenne szükség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére