Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betiltják a zsidó és az iszlám vallás elõírásainak megfelelõ húst Belgiumban

Tóth Dalma

2017.05.08. 15:28

Belgium egyik tartománya nagyot lépett, az érintettek kiakadtak.
BRÜSSZEL, 15:28

Belgium egyik tartománya nagyot lépett, az érintettek kiakadtak.

A kóser és a halal vágás lényege, hogy az állatok nyakát kábítás nélkül elmetszik, majd szép lassan kifolyatják a vérüket. Az állatvédő szervezetek már régóta azon fáradoznak, hogy betiltsák a kegyetlen módszert – írja az Independent.

Belgium Vallónia tartományában a parlament most megszavazta, hogy nem lehet zsidó és muszlim húsvágási módszert alkalmazni. A törvény 2019 szeptemberében lép életbe. Az érintettek tiltakoznak.

Az Európai Zsidó Kongresszus kiakadt a törvény hallatán. Botrányosnak nevezték a döntést, a szervezet elnöke pedig egyből azzal jött, hogy a tiltás azt üzeni a zsidóknak, hogy nem látják őket szívesen Európában, valamint sérti a kultúrájukat és a vallásukat. Azt is hozzátette, hogy szerinte ez a lépés megkérdőjelezi a zsidó vallás egyenlőségét, majd az követelte, hogy vonják vissza a rendelkezést, ami a legnagyobb támadás a zsidók vallási jogai ellen Belgium náci megszállása óta.

A muszlim közösség ezúttal osztja a zsidók véleményét. Õk is támadták a tiltást, mert szerintük joguk van halal húst enni Belgiumban.

A flamand régióban is a parlament előtt van egy hasonló javaslat.

A vágóhídon el nem kábított állat testéből származó hús kereskedelmi tilalma nem újdonság. Svájcban, Dániában és Új-Zélandon is hasonló tiltás van érvényben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére