Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump nem áll az FBI vizsgálata alatt

888.hu

2017.05.12. 13:28

Az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának elnöke megerõsítette, hogy az FBI nem nyomoz Donald Trump amerikai elnök után az orosz kémbotránnyal kapcsolatban.
WASHINGTON, 13:28

Az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának elnöke, Chuck Grassley megerősítette, hogy az FBI nem nyomoz Donald Trump amerikai elnök után az orosz kémbotránnyal kapcsolatban. Ez különösen fontos információ az után, hogy kedden Donald Trump menesztette az FBI elnökét, James Comey-t.

Comey az FBI élén már hónapok óta az amerikai elnökválasztás előtt elkövetett orosz hackertámadást vizsgálta, amikor Donald Trump hirtelen menesztette. Az amerikai liberális médiumok azt állították, hogy Trump összejátszott az oroszokkal, hogy azok az elnöki pozícióba segítsék, ám erre sosem találtak bizonyítékot. Ennek ellenére a demokraták azt állítják, hogy Trump emiatt váltotta le James Comey-t. A szenátusi bizottság is megerősítette, hogy nem gyanúsítják őt, így teljesen valószínűtlen, hogy ez volt Comey menesztésének valódi oka.

Grassley közölte a bizottsági tagok vezetői találkozóján, hogy ő és a rangidős bizottsági tag, Dianne Feinstein találkozott Comey-jal a múlt héten, ahol az egykori igazgató tájékoztatta őket arról, hogy ki a nyomozás gyanúsítottja.

Feinstein és én semmi olyat nem hallottunk, ami ellentmondana az elnök nyilatkozatának"

– mondta Grassley.

Grassley kijelentése után Feinstein is megszólalt:

Nagyra értékelem, amit mondott. Nagyon pontos és tömör tájékoztatást kaptunk."
 

 Grassley még azt is hozzátette aztán, hogy:
 

Most már nem Mr. Comey az FBI elnöke, de az FBI-nak most követnie kellene a tanácsomat. Tájékoztatni kell a nyilvánosságot, hogy vizsgálják vagy nem vizsgálják az elnököt. Mivel ezt eddig nem sikerült megerősíteni, ezért igen sokféle spekuláció látott napvilágot."

Bár hivatalos közlemény valóban nem jött ki eddig az FBI-tól, nemrég James Clapper a korábbi nemzeti hírszerzési igazgató megerősítette, hogy nem nyomoznak Trump után.

Grassley azt is elmondta, hogy a vad spekulációk az elnökkel szemben nemcsak felelőtlenek és megalapozatlanok, de az oroszoknak is segítenek, mert támogatják céljaikat, amelyekkel aláaknáznák az amerikai közvélemény demokratikus intézményeibe vetett hitét.

Az ügy segítséget és kényelmet biztosít az oroszoknak és céljaiknak, hogy aláássák a demokráciába vetett hitünket"

Comey azt is javasolta a bizottság többi tagjának, hogy tájékoztassák az FBI-t az új fejleményekről, mielőtt bármit is tennének az ügy további kivizsgálása kapcsán.

Remélhetőleg ez is elősegíti az újabb megalapozatlan állítások felmerülését"

– mondta Grassley.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére