Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek szerint Kurz és az FPÖ fog hatalomra kerülni

Pörge Béla

2017.05.12. 21:28

A német sajtó szerint számolni kell azzal, hogy Sebastian Kurz nyitni fog az FPÖ felé, és ha elõrehozott választások lesznek, akkor az ÖVP az FPÖ-vel fog szövetséget kötni.
BÉCS, 21:28

A német sajtó szerint számolni kell azzal, hogy Sebastian Kurz nyitni fog az FPÖ felé, és ha előrehozott választások lesznek, akkor az ÖVP az FPÖ-vel fog szövetséget kötni.

Beszámoltunk róla, hogy lemondott az osztrák alkancellár, Reinhold Mitterlehner, aki egyben az ÖVP elnöke is. Utódjáról vasárnap döntenek, Kurz azonban kijelentette, hogy az ÖVP nem folytathatja az eddigi politikáját, valamint hozzátette azt is, hogy előrehozott választásokat akar.

A német Süddeutsche Zeitung közben arról cikkezett, hogy Kurz előtérbe kerülésével az ÖVP-ből is "jobboldali populista" párt válhat. A választások után pedig az EU-nak "szembe kell néznie" azzal is, hogy jó eséllyel az FPÖ-vel fog koalíciót alakítani a Néppárt.

A felmérések alapján ez egyébként egy okos húzás lenne, ugyanis míg a legnépszerűbb politikus Ausztriában Sebastian Kurz, addig a legnépszerűbb párt az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ).

A lap szerint semmi jó nem várható egy szolidáris Európai Unió számára az osztrák választási kampány során.

Nekik még Kurz is túl keményvonalas — zárja cikkét a Kronen Zeitung.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére