Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Holnap újabb pofon vár Martin Schulzra

Pörge Béla

2017.05.13. 19:58

Vasárnap tartományi választásokat tartanak Észak-Rajna-Vesztfáliában, ahol eddig az SPD kormányzott, de most vereségre készülhetnek.
DÜSSELDORF, 19:58

Vasárnap tartományi választásokat tartanak Észak-Rajna-Vesztfáliában, ahol eddig az SPD kormányzott, de most vereségre készülhetnek.

A héten már többször is írtunk arról, hogy Martin Schulz újabb vereségre számíthat. A tartományi választás előestéjén nézzünk egy rövid összegzést arról, hogyan fog újra bukni az SPD korábbi reménysége.

Az utolsó mérések alapján a CDU a szavazatok 31-32 százalékára számíthat, ami erősödés a 2012-ben elért 26,3 százalékhoz képest — írja az MTI.

Az SPD a szavazatok 30-31 százalékát gyűjtheti össze, ami komoly zuhanás a 2012-es 39,1 százalékhoz képest. A harmadik helyen a CDU természetes szövetségeseként számon tartott liberális FDP végezhet, megerősödve, az öt évvel ezelőtti 8,6 százalék után 10-13,5 százalék körüli eredménnyel.

A Zöldek 11,3 százalékról 6-7 százalékig gyengülhetnek, tehát a koalíció másik pártja sem áll jól. Szintén 6-7 százalék körüli eredményre számíthat az AfD, a párt ezzel újabb tartományban juthat be a Landtagba. A Baloldal (Die Linke) is erősödött, a legutóbbi 2,5 százalékhoz képest most 5-6 százalékra számíthat a szélsőbaloldali párt, ami pont elég a bejutáshoz.

Észak-Rajna-Vesztfáliában 13,1 millióan vehetnek részt a választáson. A szavazókörök reggel 8 órától 18 óráig tartanak nyitva. Az első eredménybecslések urnazárás után jelennek meg, az előzetes hivatalos végeredmény hétfő hajnalban várható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére