Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea rászabadította a világra a zsarolóvírusát

888.hu

2017.05.23. 09:58

Nagyon valószínû, hogy az Észak-Koreához köthetõ Lazarus hackercsoport tehetõ felelõssé azért a zsarolóvírusos támadásért, amely több mint 150 országban 300 ezer számítógépet fertõzött meg - tudatta helyi idõ szerint hétfõn a Symantec informatikai biztonsággal foglalkozó amerikai cég.
WASHINGTON, 8:58

Nagyon valószínű, hogy az Észak-Koreához köthető Lazarus hackercsoport tehető felelőssé azért a zsarolóvírusos támadásért, amely több mint 150 országban 300 ezer számítógépet fertőzött meg – tudatta helyi idő szerint hétfőn a Symantec informatikai biztonsággal foglalkozó amerikai cég.

A cég korábbi hackertámadások nyomaival vetette össze a WannaCry nevű féreg kódját, és arra jutott, hogy a féreg "szinte azonos" azokkal, amelyeket a Lazarus használt az év elején, s hasonló eszközöket és infrastruktúrát használ, mint a Lazarus, melyet az amerikai kormány és kiberbiztonsági szakértők az észak-koreai hadikommunista diktatúrához kötnek.

A WannaCry zsarolóvírus mintegy másfél hete 150 országban fertőzött meg számítógépes rendszereket. Azért tudott viszonylag rövid idő alatt hatalmas zavart okozni, mert elég volt, hogy egy hálózaton egyetlen óvatlan felhasználó megnyisson egy fertőzött e-mail-mellékletet vagy fertőzött linkre kattintson, és máris az egész hálózatot megfertőzte. A vírus zárolta a számítógépek tartalmát, és a feloldásért 300, majd később 600 dollárt követeltek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére