Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a Facebook is kikelt a németországi gyûlöletbeszéd elleni törvény ellen

888.hu

2017.05.29. 14:28

Amennyiben a német törvényhozás (Bundestag) elfogadja Heiko Maas szövetségi igazságügyi miniszter törvényjavaslatát, amellyel a gyûlöletbeszéd ellen kíván fellépni, akkor az olyan platformok, mint a Facebook, durva büntetésekre számíthatnak. A Facebook legfrissebb közleménye szerint nem kellene, hogy "állami jellegû felelõsséget" cégekre toljanak át a törvényhozók.
BERLIN, 14:28

Amennyiben a német törvényhozás (Bundestag) elfogadja Heiko Maas szövetségi igazságügyi miniszter törvényjavaslatát, amellyel a gyűlöletbeszéd ellen kíván fellépni, akkor az olyan platformok, mint a Facebook, durva büntetésekre számíthatnak. A Facebook legfrissebb közleménye szerint nem kellene, hogy "állami jellegű felelősséget" cégekre toljanak át a törvényhozók.

A hírek eddig arról szóltak, hogy Facebook brutális hatalmat kaphat Németországban, mivel egy törvénytervezet szerint minden eddiginél szigorúbb szabályok szerint kellene szűrniük a kommenteket és a tartalmakat. Ám terv azon része nem tetszik cégnek, amely szerint, ha ezt nem teszik meg, akkor komoly büntetésre számíthatnak.

A kiadott hivatalos közlemény szerint a Facebook nem örül a törvénynek, amely jelenleg egy parlamenti bizottság előtt van, és majd később kerül a Bundestag elé, ahol a képviselők szavazhatnak róla.

A Wirtschaftswoche című üzleti hetilap néhány részletet nyilvánosságra hozott a közleményből vasárnap, amelyet a Facebook hétfőn tervezett kiadni – írja a DW.

Az állami törvényhozás nem háríthatja át saját hibáit és kötelezettségeit magáncégekre. A gyűlöletbeszéd megelőzése és megakadályozása, és az álhírek terjedése elleni harc közfeladat, amely alól az állam nem bújhat ki"

– hozta nyilvánosságra a Wirtschaftswoche a Facebook hétfőre szánt közleményének egy részletét.

Elméletileg, ha a javaslatot elfogadja a Bundestag és törvény lesz belőle, akkor Facebook akár 50 millió eurót is befizethet büntetésként évente a német költségvetésbe – amely a cég állítása szerint túl sok.

A büntetés mértéke nem arányos azzal a viselkedéssel, amelyet szankcionálni akarnak"

– áll a délutánra várható közleményben. A Facebook azzal kapcsolatban is figyelmeztette Németországot, hogy egyedül nem szállhat szembe ezekkel a jelenségekkel. A cég egy összeurópai megoldást javasolt a gyűlöletbeszéd problémájára.

Az igazságügyi minisztert valószínűleg mindez nem hatja meg: Heiko Maas megígérte, hogy még a júniusi törvényhozási szünet előtt átnyomja a törvényt a Bundestagon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére